(FOTO) Povratak na "mesto zločina": Kako su Đokovića dočekali navijači na prvom meču Australijan opena 1Foto: Profimedia

Novak Đoković se posle jednogodišnje pauze vratio na Australijan open.

Podsetimo, srpskom teniseru je prošle godine zabranjen ulazak u Australiju diskrecionom odlukom lokalnih vlasti zbog toga što nije vakcinisan protiv kovida 19, iako je imao validnu potvrdu da je tek preležao virus.

Đoković se potom žalio Federalno sudu Australije, pa je posle višednevne rasprave i njegove žalbe ipak odlučeno da mu bude uskraćen ulazak i da bude deportovan nazad u Srbiju.

Tada je Novak dobio u skladu sa zakonima Australije i trogodišnju zabranu ulaska u tu zemlju.

(FOTO) Povratak na "mesto zločina": Kako su Đokovića dočekali navijači na prvom meču Australijan opena 2
Foto: Profimedia

Međutim, posle promene vlasti na izborima prošlog proleća slavom teniseru je ukinuta zabrana, a on je pozvan da dođe i učestvuje na ovogodišnjem Australijan openu.

Izlazak na teren na prvi susret protiv Roberta Karbaljesa Baene izazvao je, očekivano, najveću radost kod srpskih navijača u Melburnu koji su ga dočekali povicima i raširenim trobojkama.

Međutim, Nole je veliku pažnju izazvao i kod ostalih navijača, naročito onih iz Azije koji su tražili da se slika sa njima i da im podeli autograme.

(FOTO) Povratak na "mesto zločina": Kako su Đokovića dočekali navijači na prvom meču Australijan opena 3
Foto: Profimedia

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari