Francuska osvojila Ligu nacija pobedom protiv Španije 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbalska reprezentacija Francuske osvojila je večeras Ligu nacija, pošto je u finalu u Milanu posle preokreta pobedila Španiju sa 2:1.

Španija je povela u 64. minutu golom Mikela Ojarsabala, a izjednačio je Karim Benzema u 66. minutu. Pobedonosni gol postigao je Kilijan Mbape u 80. minutu.

U prvom poluvremenu nije bilo većih prilika ni dobre igre. Španija je imala prvu šansu preko Pabla Sarabije, koji je loše šutirao u 11. minutu. Sudija Entoni Tejlor proveravao je u 32. minutu situaciju zbog mogućeg igranja rukom u šesnaestercu Žula Kundea, ali je VAR potvrdio njegovu odluku sa terena da nije bilo penala.

Pet minuta kasnije zapretila je Španija kada je Markos Alonso izveo slobodan udarac, ali je lopta otišla pored gola.

U završnici prvog poluvremena teren je zbog povrede napustio francuski defanzivac Rafael Varan, a zamenio ga je Dajo Upamekano.

U drugom poluvremenu ekipe su se razigrale i napravile nekoliko dobrih šansi. Španija je prva zapretila, u 53. minutu kada je Sarabija centrirao pred gol, ali do lopte nije stigao Ojarsabal.

U 64. minutu francuski igrač Teo Ernandes je dobro šutirao i pogodio prečku, a nekoliko sekundi kasnije Španija je povela. Serhio Buskec bio je u kontranapadu, dodao je do Ojarsabala koji je poslao loptu u mrežu.

Dva minuta kasnije Francuska je izjednačila lepim golom Benzeme, u akciji u kojoj su učestvovali Pol Pogba i Mbape, koji je pronašao napadača Real Madrida na ivici šesnaesterca.

Mbape je zatim u 72. minutu posle brze akcije šutirao u golmana Unaja Simona.

Napadač Pari Sen Žermena je u 81. minutu postigao pobedonosni gol, kada je posle dodavanja Ernandesa lepim udarcem loptu poslao ispod golmana španske ekipe. Situacija je proveravana VAR tehnologijom, pošto su španski igrači tražili ofsajd, ali je pogodak potvrđen.

U 89. minutu pokušao je Ojarsabal, ali je golman Ugo Loris dobro intervenisao. Francuska je posle toga imala kontranapad, šutirao je Mbape, a Simon je dobro odbranio svoj gol.

Španija je imala dobru priliku da izjednači u četvrtom minutu nadoknade vremena kada je posle kornera šutirao Eremi Pino, ali je Loris ponovo dobro odbranio. Španci su do kraja pokušavali da postignu pogodak ali nisu uspeli, pa je Francuska druga ekipa koja je osvojila Ligu nacija, posle Portugala.

Napadač Antoan Grizman postao je večeras tek deveti fudbaler sa 100 odigranih utakmica za reprezentaciju Španije.

Treće mesto u Ligi nacija zauzela je Italija, koja je ranije danas u Torinu pobedila Belgiju sa 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari