Francuski "Mond" tvrdi da Srbija koči istragu o nameštenom rezultatu meča PSŽ - Zvezda 1Foto: crvenazvezdafk.com

Istraga povodom nameštanja rezultata meča Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (1:6) prema pisanju francuskog „Monda“ nije odmakla sa mrtve tačke.

Podsetimo, francusko Tužilaštvo pokrenulo je pre skoro dva meseca istragu povodom toga što je navodno neimenovani visoki funkcioner Zvezde uplatio pet miliona evra na pobedu PSŽ-a sa pet ili više golova razlike.

„Mond“ sada navodi da Tužilaštvo nema ništa „osim nedokazanih informacija i rezultata utakmice“, a izvori tog lista tvrde da je „istraga stala zbog opstrukcije u Srbiji“. Francuska policija je prema tvrdnji ovog lista uputila Srbiji zahtev u vezi sa istragom preko Europola, ali da su srpske vlasti od starta to ignorisale. Na srpsku policiju navodno je potom uspeo da utiče Interpol, preko koga je pokrenut postupak posle ignorisanja zahteva Europola. U svom tekstu „Mond“ je podsetio i na obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će „srpski organi uraditi sve što je do njih, kao i da će sarađivati sa Interpolom i francuskom policijom“.

Crvena zvezda je odmah po pokretanju istrage angažovala u Francuskoj advokate koji su dobili zadatak i da tuže list „L Ekip“ koji je prvi objavio informaciju  o mogućem „štelovanju“ rezultata protiv PSŽ-a zarad dobitka na kladionici. Kako se „L Ekip“ u svom tekstu pozvao na informacije koje je dobio iz francuskog Tužilaštva, a kako je istraga potom i zvanično pokrenuta, tužba Zvezde protiv francuskog lista više je kozmetičkog karaktera, zarad odbrane ugleda i časti kluba u javnosti, dok malo ko očekuje da će srpski klub zaista moći da naplati odštetu. Šampionu Srbije sada je glavna briga da se u narednim mesecima istraga okonča bez podizanja optužnice, odnosno da Tužilaštvo odbaci slučaj usled nedostatka dokaza. Da li u ovome Crvenoj zvezdi pomažu i srpske vlasti, kao što tvrdi „Mond“, pitanje je na koje bi odgovor jedina mogla da ponudi srpska policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari