FSS odlučuje da li će Dinamo dočekati Zvezdu u Vranju 1Foto: Facebook FK Dinamo Vranje

Posle još jednog, ukupno devetog poraza u Super ligi Srbije, koji su fudbaleri Dinama sinoć pretrpeli rezultatom 6:1 od Čukaričkog na Banovom Brdu, predsednik i trener ekipe iz Vranja Dragan Antić „Recko“, iako je isključen na ovom meču na konferenciji za novinare svoje igrače je nazvao „seljačkom ekipom“.

Kako prenose mediji Antić je, imao i primedbe na sudjenje, što je uvek kada Dinamo izgubi bilo koju utakmicu njegova redovna praksa. Protiv njega se vodi i postupak pred organima FSS zbog incidenta na utakmici osmog kola u Kruševcu, kada je njegov tim poražen od Napredka, a on u jednom trenutku zapretio povlačenjem ekipe sa terena.

Prethodnih dana, FK Dinamo je od strane sportskih portala i dnevnih listova kritikovan zbog „ne adekvatne primene pravila FSS u nošenju dresova na utakmicama Super lige Srbije“. Uprkos svemu Antić, je nastavio svoj serijal optužbi na gradske funkcionere, lokalne sportske kolektive, najavljujući da će „zbog sumnji u sve i svašta“ sveštenik Eparhije vranjske morati da osvešta prostorije kluba koji kao podstanar funkcioniše na stadionu Kompanije Jumko.

– Jaki smo mnogo i niko nam ne može ništa – rekao je Antić, novinarima, prozivajući za opstrukciju kluba gradske funkcionere iz napredne stranke iako je i sam član SNS. On je prethodno imao kako je predstavio i „susret sa predsednikom Srbije koji mu je obećao izgradnju stadiona sa 10.000 mesta u Vranju“. Nakon više od tri meseca, od te najave za sada nema ništa, osim to se iz sredstava projekta prekogranične saradnje  EU, sa opštinom Montana u Bugarskoj rekonstruiše gradski stadion.

Zbog ne ispunjavanja uslova za takmičenje u Super ligi Srbije, Dinamo utakmice kao domaćin igra na Gradskom stadionu u Surdulici. I pored toga što je Partizan imao primedbe što je domaćinstvo finala Kupa Srbije u fudbalu dodeljeno Surduličanima ta utakmica je odigrana u Surdulici.

Dinamo u šesnaestini Finala KUP-a Srbije, kao domaćin treba da odigra utakmicu protiv Crvene Zvezde 17. oktobra.

– Mi činimo sve da ta utakmica bude odigrana u Vranju pred rekordnim brojem gledalaca i mislim da će tako biti – bio je samouveren pred lokalnim novinarima čelnik Dinama Antić. Stadion Jumko, nije zadovoljavao ni propisane uslove za utakmice u Prvoj ligi Srbije, kada je u pitanju bezbednost navijača, kao i komfor ekipa, sudija i zvaničnih lica, uključujući i novinare. Na ovom stadionu ne postoje ni tehnički uslovi za direktne tv prenose nastupa ovdašnjih fudbalera.

FSS je na potezu da donese odluku da li će dozvoliti Dinamu da jednu od svojih zvaničnih utakmica odigra, protiv Crvene Zvezde na stadionu u Vranju, gde bi bilo sasvim sigurno i više od pet hiljada navijača, što zahteva savršenu organizaciju meča, obzirom da ne postoji video nadzor, i vrlo precizni kapaciteti za funkcionisaje službi bezbednosti na ovom sportskom objektu.

Posle 11 odigranih kola Dinamo je na poslednjem šesnaestom mestu tabele sa dve pobede i 9 poraza uz gol razliku 4:23 i samo šest osvojenih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari