Favoriti ostvarili plasman u četvrtfinale Lige šampiona: Bajern eliminisao Lacio, PSŽ i u revanšu bolji od Sosijedada 1Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Fudbaleri Bajerna i Pari Sen Žermena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, jer su u večerašnjim revanš mečevima osmine finala eliminisali Lacio, odnosno Sosijedad.

PSŽ je u Španiji pobedio sa 2:1 (1:0) i u četvrtfinale se plasirali ukupnim rezultatom 4:1, dok je Bajern trijumfovao sa 3:0 (2:0) i tako stigao do osam najboljih ukupnim rezultatom 3:1.

Uprkos ogromnim parama koje su ulagane u tim iz Pariza, ovo je tek treći put u poslednjih osam godina da se PSŽ našao u ovoj fazi takmičenja, a tamo ih je odveo Mbape, koji na leto odlazi u Real.

Francuski reprezentativac je bio strelac u 15. i 56. minutu, a jedini pogodak za domaćina postigao je Merino u 89. minutu.

Sosijedad je u ovom dvomeču pokazao da je odlična ekipa, međutim, sudarili su se sa Mbapeom i manjkom sreće.

Ovo je bila 21. utakmica bez poraza u svim takmičenjima za ekipu iz Pariza, koja postaje tihi favorit za osvajanje trofeja.

Posle iznenađujućeg poraza u Rimu (1:0), Bavarci su u revanšu trijumfovali sa ubedljivih 3:0 (2:0) najviše zahvaljujući odličnoj partiji Harija Kejna.

Favoriti ostvarili plasman u četvrtfinale Lige šampiona: Bajern eliminisao Lacio, PSŽ i u revanšu bolji od Sosijedada 2
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Napadač Bajerna doveo je svoj tim u vođstvo u 38. minutu, u poslednjim trenucima prvog poluvremena Miler je duplirao prednost, a pobedu je obezbedio Kejn svojim drugim pogotkom u 66. minutu.

Gosti su se uspešno branili većim delom prvog poluvremena, ali se čini da su se potpuno raspali nakon što je engleski reprezentativac iskoristio centaršut Gereira.

Zbunjenost igrača Lacija u tom periodu iskoristio je Miler u drugom minutu nadoknade vremena, da bi u nastavku domaći bez problema došli do petog uzastopnog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Kejn se svojim drugim golom na meču, a ukupno šestim u sezoni, pridružio Mbapeu na vrhu liste strelaca u Ligi šampiona.

U sredu se igraju još dve utakmice osmine finala, a sastaju se Mančester siti – Kopenhagen (prvi meč 3:1 za engleskog šampiona) i Real – Lajpcig (Madriđani trijumfovali sa 1:0 u Nemačkoj).

Liga šampiona (osmina finala)

Bajern – Lacio 3:0 (2:0), prvi meč 0:1

Sosijedad – PSŽ 1:2 (0:1), prvi meč 0:2

Sreda (6. mart)

Real – Lajpcig (21.00), prvi meč 1:0

Mančester siti – Kopenhagen (21.00), prvi meč 3:1

Utorak (12. mart)

Arsenal – Porto (21.00), prvi meč 0:1

Barselona – Napoli (21.00), prvi meč 1:1

Sreda (13. mart)

Dortmund – PSV (21.00), prvi meč 1:1

Atletiko (M) – Inter (21.00), prvi meč 0:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari