Kad je gol iza sedam brava: Manuel Nojer u Ligi šampiona izjednačen u rekordu sa Ikerom Kasiljasom 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Bajern je živ.

Nemački fudbalski velikan, državni prvak neprekidno od 2013, kome se ljulja tron u Bundesligi jer prvoplasirani Bajer na deset kola do kraja ima deset bodova više od njega, igraće bar u četvrtfinalu Lige šampiona.

Sudbina u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala bila mu je neizvesna pošto je u prvoj utakmici osmine finala izgubio na Olimpijskom stadionu u Rimu od Lacija s 1:0.

U revanšu u Minhenu Bajern je pokazao da div nije na kolenima – 3:0.

Iz tog duela golman bavarskog tima 37-godišnji Manuel Nojer, kapiten, ušao je u anale Lige šampiona rame uz rame s proslavljenim čuvarem mreže Špancem Ikerom Kasiljasom.

Obojica imaju po 57 utakmica na kojima nisu primili gol, ali Nojer i na manje mečeva (136) od nekadašnjeg golmana Reala i Porta (177).

Sledi ih Italijan Đanluiđi Bufon (52 na 124), koji u moru utakmica na Juventusovom golu ima i šest u Parmi (1997/98) i pet u Pari Sen Žermenu (2018/19).

Bufon se i oprostio s mirnom mrežom, u 43. godini, kada su torinski crno-beli savladali Barselonu s 3:0 na Nou Kampu u poslednjem kolu u grupi 2020.

Kasiljasov poslednji meč bio je u revanšu četvrtfinala 2019, na pragu svog 38. rođendana, kada je Porto na svom stadionu izgubio od Liverpula (4:1).

Fudbalu je rekao zbogom zbog problema sa srcem.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari