Fudbaler Crvene zvezde izbačen iz reprezentacije zbog nediscipline: Pokušao da prošvercuje brata i njegovu suprugu u svoju hotelsku sobu 1Foto: Starsport

Gelor Kanga, vezni fudbaler Crvene zvezde, izbačen je iz reprezentacije Gabona koja u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Mundijal 2026. godine u Francuskoj treba da odigra prijateljske mečeve sa Senegalom i Kongom.

Kanga je udaljen iz nacionalnog tima zbog nediscipline, odnosno zato što je uprkos zabrani selektora pokušao da u hotel u Amijenu, gde se nalaze igrači Gabona, smesti brata i njegovu suprugu.

– Za selektora Tjerija Mujumu i njegov stručni štab ovakvo ponašanje nije u skladu sa disciplinskim zahtevima postavljenim kada je on preuzeo funkciju, baš da bi osigurao koheziju u timu i jednak tretman za sve – naveli su u FS Gabona i o zamolili Kangu da napusti ekipu:

– Zbog svega toga, a da bi se obezbedilo zdravo okruženje, stručni štab je zamolio igrača da se vrati u klub i on neće igrati u dve prijateljske utakmice u Francuskoj.

Kanga je za nacionalni tim odigrao 63 utakmice i postigao je dva gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari