Fudbaler Liverpula SMS porukom odbio da igra za reprezentaciju: Fabio Karvaljo se "pozdravio" sa Portugalom 1EPA-EFE/PETER POWELL

Loš i nimalo kulturan potez napravio je mladi fudbaler Liverpula. Fabio Karvaljo usudio se da se SMS porukom zahvali na pozivu selektoru U21 reprezentacije Portugala.

Fudbaler Liverpula na taj način otpisao je sebe i u daljoj perspektivi, kada je reč o reprezentaciji njegove matične zemlje.

Da li uvređen zbog toga što se nije našao na spisku putnika na Katar, a bio je prethodno na širem sastavljenom od 55 kandidata, Fabio Karvaljo smatrao je nedostojnim da se odazove pozivu selektora Portugala koji vodi reprezentaciju do 21 godine – Ruja Žorža.

Potez je usložio i načinom na koji je to uradio. Nije našao za shodno da se javi selektoru, već mu je SMS porukom saopštio da ne želi da nastupi sa svojim vršnjacima na prijateljskim utakmicama sa Češkom i Japanom.

Preciznije, Karvaljo je u toj poruci napisao da više uopšte ne želi da nastupa za Portugal, državu u kojoj je rođen i odrastao.

Mnogi smatraju da je time poslao poruku Geretu Sautgejtu da je spreman da zaigra za Englesku, državu u kojoj živi od 15. godine i za koju je nastupao u mlađim selekcijama do 16, 17 i 18 godina.

Pitanje je samo da li se njegov manir dopao selektoru Engleske i kako će protumačiti potez kojim je „otpisao“ Portugal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari