Fudbaleri Partizana (18.45) gostuju Slovackom: Pravi test za uspon forme 1Photo by Starsport.rs ©)

Fudbaleri Partizana večeras (18.45) protiv češke ekipe Slovačko igraju prvi meč u ovosezonskoj Ligi konferencija. U okviru grupe D igra se i drugi meč u kojem se u istom terminu sastaju Nica i Keln.

Nakon lošeg početka sezone, smene trenera i ispadanja u kvalifikacijama za plasman u Ligu Evrope crno-beli su u poslednjih nekoliko utakmica najavili da popravljaju formu. U duelu sa Hamrunom Partizan je izborio učešće u Ligi konferencija, potom je u derbiju sa Crvenom zvezdom prikazao solidnu partiju i bio bliži trijumfu, da bi u nedelju u prvenstvenom duelu ubedljivo pobedio Kolubaru u Lazarevcu (5:1).

Čini se da je serija dobrih partija podigla samopouzdanje ekipe pred start u Ligi konferencija i duel sa ekipom koja je po kvalitetu iza Kelna i Nice, preostala dva rivala u grupi.

Mladi igrač crno-belih Kristijan Belić smatra da je očigledno da se ekipa postepeno vraća u formu.

– Mislim da to i navijači primećuju, polako se vraćamo na noge, to je najbitnije. Mi smo se pripremali kao za svaku utakmicu. Slovačko je imao u poslednjih nekoliko prvenstvenih kola dva-tri derbija, koja smo mi analizirali i gledali. Utisak je da su jako direktna ekipa, ali ako mi odradimo ono što uvek radimo nadamo se trijumfu. Od nas se uvek očekuje da pobeđujemo i to je jedino što nas zanima. Moramo da damo sve od sebe i da uradimo ono što trener traži od nas – izjavio je Belić.

Odbrambeni igrač crno-belih Aleksandar Filipović rekao je da je srećan što se vratio na teren nakon što je bio odsutan zbog korona virusa i povrede lista.

– Srećan sam što sam se vratio, trenirao sam nekoliko dana sa ekipom. Za sada je sve kako treba i nadam se da ću konkurisati za sastav koji će početi meč sa češkim timom. Oni su jako tvrda ekipa, fizički dobro pripremljena, tako da očekujem da će biti mnogo duela i mnogo borbe i mislim da smo mi fudbalski kvalitetniji od njih – rekao je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari