Fudbaleri Partizana o neubedljivoj pobedi u Velsu: Tučom sprečena goleada 1Foto: Miroslav Todorović

Jedan gol na tuđem terenu jeste lepa polazna osnova za revanš, ne i zaliha dovoljna za igru u leru, pa bi fudbalerima Partizana bilo najpametnije da već u ranoj fazi beogradske utakmice sa Konahs Kiom pokažu Velšanima razliku između poluamaterskog i profesionalnog fudbala, odnosno preduprede tragično iskustvo takođe favorizovanog Kilmarnoka u dvomeču sa „nomadima“.

Ono što je ovog četvrtka viđeno u Rilu dovoljno je da se zaključi da „parni valjak“ samo svojom glupošću može da stane pred prvom preprekom na putu ka Ligi Evrope, odnosno sledećeg četvrtka ne završi u trećem kolu kvalifikacija.

Tolika je razlika u kvalitetu da je pobeda morala biti daleko ubedljivija, a trener Savo Miloševiću i njegovi saradnici imaju nedelju dana da reše veliki problem s realizacijom, odnosno smisle drugačiji odgovor na očekivano preagresivan stil snažnog i borbenog, ali tehnički preslabog, taktički neukog i kondicionog prilično nespremnog rivala, čiji pojedinci prvotimci rade po dva posla.

– Teška utakmica, više smo se „tukli“ nego što smo igrali fudbal. Mnogo smo kvalitetniji od njih, pa nemaju drugi način da nam se suprotstave osim da nas „biju“ i prave faulove“ po njihovom lošem i suvom terenu. Verujem da ćemo na našem više i bolje igrati, kao i ubedljivije pobediti – tako je prvu utakmicu video vezista Aleksandar Šćekić čiji je precizan volej u drugom poluvremenu doneo prednost crno-belima.

Poput defanzivnog igrača sredine terena i kapiten Vladimir Stojković očekuje da će njegova mreža u Humskoj ostati sačuvana, a rivalska napunjena.

– Očekivali smo „tuču“ koja je počela već od petog minuta, a morali smo da se priviknemo i na katastrofalan teren. Teško je igrati protiv ekipe koja ne neguje pravi fudbal i forsira duge lopte, mada je i to legitimno – objasnio je iskusni golman i svoju reakciju za koju su domaći igrači i trener tražili isključenje.

– U vazduhu sam uhvatio loptu preko dvojice. Iako je bila u mom posedu išli su laktom u bočni mišić, kako bi me uneli u gol. To me je isprovociralo, jer tako najčešće dolazi do povreda protiv ovakvih ekipa. Hvala Bogu da je završeno.

Mladi štoper Strahinja Pavlović priznaje da je i u polju bilo nervoze, jer je samo jedna od brojnih šansi pretvorena u pogodak, zbog čega je Milošević morao da smiruje svoje izabranike.

– Nije bilo jednostavno, ali najbitnije je da smo pobedili i da u Beogradu možemo da završimo posao – zaključio je 18-godišnjak iz zadnje linije za čiji potpis (još) stigla dovoljno jaka ponuda.

Preostalih 90 minuta dvomeča sa Konahsom je prilika za navijače kluba iz Humske da ga ponovo vide na delu, ali i uživo se uvere kolika je zapravo vrednost sadašnjeg sastava prošlosezonskog gubitnika u borbi za LE.

Ulaznice u prodaji

U petak je u poslovnicama Tiketlajna počela prodaja ulaznica za revanš, a u ponedeljak će biti dostupne i na blagajnama stadiona, po cenama od 400 (Jug), 600 (bočni delovi Istoka i Zapada), 800 (centralna mesta Zapada i Istoka) i 3.000 dinara (loža). Za vlasnike, još dostupnih, sezonskih karata ulaz je besplatan.

Endi Morison: Da ne budemo turisti

– Partizanovi igrači su me Impresionirali načinom kako se kreću i osvajaju prostor, veoma su inteligentni. Ali, mi smo se isprsili i možemo da budemo ponosni na sebe. Najvažnije je da ne odemo u Beograd čisto da bismo odigrali utakmicu, da budemo turisti. Moramo da razmišljamo kao fudbaleri, kao tim i da damo sebi šansu, da verujemo da možemo – tvrdi trener malog velškog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari