Fudbaleri Partizana pobedili Inđiju golom Tošića 1Foto: Pixabay/StockSnap

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na gostujućem terenu Indjiju sa 1:0, u utakmici prvog kola Super lige Srbije.

Jedini gol postigao je Zoran Tošić u 27. minutu.

Prvi šut ka golu uputila je Indjija, ali je lopta otišla preko gola. U petom minutu prekinuta je utakmica na kratko, pošto su navijači Partizana utrčali na teren kako bi skinuli transparent druge frakcije navijača crno-belih.

Nije bilo prilika sve do 19. minuta kada je posle akcije Saše Zđelara i asistencije Nemanje Miletića sa pet metara Umar Sadik šutirao visoko preko gola.

Minut kasnije dobar pokušaj imao je i Đorđe Ivanović, ali je golman Miloje Preković izbacio loptu u korner.

Partizan je poveo u 27. minutu golom Tošića posle lepih poteza i asistencije Sejdube Sume. Tošić je tri minuta kasnije mogao da udvostruči prednost, ali je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu.

U završnici prvog dela igre crno-beli su imali dve šanse. U 42. minutu Sadik je centrirao sa desne strane, loptu je pre Sume uzeo Tošić, a golman je izbacio u korner. U prvom minutu nadoknade Suma je dobro šutirao, ali je lopta otišla pored stative.

Na početku drugog poluvremena, u 50. minutu sudija Srdjan Jovanović prekinuo je utakmicu zbog transparenta navijača Partizana na kome je pisalo: „Poslednja opomena za Zvezdine sudije“, navijači pored su držali žute kartone, a meč je nastavljen sedam minuta kasnije.

U 61. minutu Suma je dobro dodao do Sadika, on je šutirao sa 15-ak metara, a golman domaćih je odbranio. Posle toga u dva navrata pokušao je Suma, ali nije uspeo da postigne gol.

Dobro je u 71. minutu šutirao Ivanović, a golman Preković je izbacio loptu u korner.

Prvu ozbiljniju šansu Indjija je imala u 75. minutu kada je snažno pored gola šutirao Mihajlo Banjac, dok je dva minuta kasnije gol Partizana pokušao da ugrozi i Neboša Bastajić, ali je loše šutirao.

U 78. minutu Partizan je ostao sa desetoricom pošto je drugi žuti karton dobio Ivanović.

Partizan je u 89. minutu zapretio preko Aleksandra Šćekića, koji je posle kornera glavom poslao loptu preko gola.

Indjija je imala više loptu u posedu u završnici utakmice, ali igrači domaćih nisu pronašli način da ugroze gol Partizana, pa su poraženi u prvoj utakmici po povratku u Super ligu.

U drugom kolu narednog vikenda Partizan će igrati u Ivanjici protiv Javora, a Indjija u Šapcu protiv Mačve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari