Fudbaleri Zvezde osvojili petu uzastopnu titulu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Voždovcem 3:1 osvojili su petu utastopnu titulu šampiona Srbije, 33. ukupno u svim državama gde je igrala. Pred kako je zvanično saopšteno 41 hiljadom gledalaca doščli su crveno-beli do 100 bodova, dva više od večitog rivala Partizana

Crvena zvezda je mirno ušla u utakmicu, svesni su bili da im je i remi dovoljan za odbranu titule, pa nije bio zaletanja niti nek prevelike ofanzive. Igrali su strpljivo i pažljivo, vodili su računa da nekom greškom sebi ne natovare veći psihološki pritisak, a gol je mogao da sačeka.

Nekoliko ne baš izglednih prilika propušteno je, a onda je po ko zna koji put ove sezone gol dat iz prekida. Iz kornera je centrirao Kanga, a Katai je nastavio ko nikad u karijeri da poentira glavom (40. minut) i upiše se u strelce 24. put ove sezone. Da svim ljubiteljima crveno-belih boja padne kamen sa srca, ako je ikakvog strahovanja uopšte bilo.

Nastavak je odmah doneo otrežnjenje za Zvezdu, Voždovac je u 48. minutu imao veliku šansu za izjednačenje, Borjan je skinuo čist zicer Ćirkoviću. I kako to obično biva, goste je stigla kazna šest minuta kasnije. Opet su postigli gol glavom, strelac je ovog puta bio Ivanić, još jedan igrač koji je ove sezone postao ubojit u skok igri.

U već slavljeničkoj atmosferi rastrčali su se crveno-beli po terenu, za samo par minuta stvorili nekoliko šansi, u želji da valjda stave tačku na sezonu, bili su brzopleti. Sada je kazna stigla sa druge strane, napad gostiju koji nije ništa posebno obećavao završio se golom Nemanje Milojevića, sina bivšeg trenera crveno-belih Vladana (67. minut) koji je makar malo „zakuvao“ priču, ali bilo je to daleko od bilo kakve pometnje i u igri i u rezultatu.

Čekao se kraj, a onda je u 92. minutu sviran penal za domaće zbog igranja rukom igrača Voždovca. Da bi feštu načinio još većom, loptu je uzeo golna Milan Borjan, pogodio za 3:1 i označio početak velikog slavlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari