kulubara crvena zvezda fudbalfoto STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Novom Sadu ekipu Vojvodine sa 2:1, u meču 16. kola Super lige Srbije.

Vojvodina je povela u 30. minutu, udarac je uputio Mirko Topić, a loptu je na putu ka golu skrenuo igrač Zvezde Aleksandar Dragović.

Zvezda je do izjednačenja mogla u 49. minutu, ali je gol Milana Pavkova poništen, zbog ofsajd pozicije Aleksandra Kataija.

Četiri minuta kasnije Pavkov je glavom izjednačio rezultat, nakon centaršuta Petra Stanića.

Gol za pobedu crveno-belih postigao je Dragović u 61. minutu. Posle kornera skočio je Seku Sanogo, a do lopte je zatim došao austrijski reprezentativac.

Zvezda je druga na tabeli Super lige Srbije sa 38 bodova, pet manje od Partizana, koji večeras na svom terenu igra meč protiv Proletera, dok Vojvodina zauzima četvrto mesto sa 23 boda.

Crveno-beli će nakon večerašnjeg meča imati utakmicu manje u odnosu na Partizan.

U sledećem kolu Zvezda gostuje ekipi Mladosti u Lučanima, a Vojvodina gostuje Partizanu.

Stanković: Fenomenalna reakcija ekipe u drugom poluvremenu

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je večeras da je njegova ekipa imala odličnu reakciju nakon prvog poluvremena meča protiv Vojvodine, kao i da sve zasulge za pobedu imaju navijači i igrači.

„Usledila je fenomenalna reakcija, promenili smo neke stvari na poluvremenu i drugačije se ‘namestili’. Od 46. minuta smo promenili ritam utakmice i držali se do kraja, postigli tri pogotka, od kojih je jedan bio poništen i preokrenuli rezultat“, rekao je Stanković, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Zvezde večeras su na gostovanju pobedili Vojvodinu sa 2:1, u meču 16. kola Super lige Srbije.

Domaći tim je poveo u 30. minutu, nakon što je loptu na putu ka golu skrenuo igrač Zvezde Aleksandar Dragović, a beogradski tim je u nastavku golovima Milana Pavkova u 53. i Dragovića u 61. minutu došao do preokreta.

„Fenomenalan meč za nas, ozbiljna utakmica. Otvorili smo meč, stvorili par šansi, a onda i pad ritma, te primljen gol iz naše greške, što se dešava posle Evrope, kada se emotivno i fizički isprazniš igrajući sa 10 igrača 80 minuta“, dodao je on.

„Sve zasluge idu navijačima i igračima, sve je lakše uz momke sa Severa, delimo sve. Idemo dalje“, zaključio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari