Fudbalerke Spartaka pobednice Kupa Srbije, čije finale se igralo u Užicu 1Foto: ŽFK Spartak/ Fejsbuk

Fudbalerke Spartaka iz Subotice osvojile su Kup Srbije, nakon što su u Užicu, sa 2:0, pobedile beogradsku Crvenu zvezdu.

Subotičanke su, na stadionu „Radomir Antić“, ubeležile pobedu koja će im omogućiti da se, 13. put, takmiče u Evropi, u Ligi šamiona.

Golove su postigle Tijana Filipović, u devetom, i Sidni Stajner u 77. minutu.

Boris Arsić, trener ŽFK Spartak naveo je da je njegova ekipa odigrala utakmicu „možda ne na očekivanom nivou, ali je uspela da zabeleži pobedu“.

„Pokušali smo da se nametnemo i da igramo svoju igru, ali teren je bio jako težak“, kazao je trener Subotičanki i poručio da je „bitno to da je njegov tim pobedio u fnalnoj utakmici“.

„Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, ovo je za nas sjajan rezultat. Imamo malo vremena da se odmorimo i da se fokusiramo na Evropu“, poručio je Arsić, zahvalivši se Crvenoj zvezdi na korektnoj igri i Užicu na dobroj organizaciji utakmice.

Kapitenka Spartaka Violeta Slović ocenila je da je njena ekipa „mogla da iskoristi i više šansi tokom utakmice“.

„Utakmice sa Zvezdom su uvek dinamične i neizvesne, a sada nam slede pripreme za Evropu“, navela je Voleta Slović.

Darko Stojanović, trener Crvene zvezde, ocenio je da je Spartak „iskusna ekipa i da je iskoristila prilike koje je imala“, da je njegov tim imao „pehova“, a potom poželeo sreću Subotičankama u evropskom takmičenju.

„Falilo nam je malo više sreće, kako bi realizovale naše šanse koje smo imali“, poručila je kapitenka Crvene zvezde, Tijana Đorđević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari