Fudbalska reprezentacija Srbije u drugom šeširu na žrebu kvalifikacija za SP 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Fudbalska reprezentacija Srbije biće u drugom šeširu na žrebu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru, objavila je danas FIFA.

Žreb će se održati 7. decembra od 18.00 u Cirihu.

Pored Srbije, u drugom šeširu su još Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Turska, Slovačka i Rumunija.

Prvi šešir čine Belgija, Francuska, Engleske, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka i Holandija.

U trećem su Rusija, Madjarska, Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska, a u četvrtom BiH, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg.

Peti šešir čine Jermenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Letonija i Andora, dok su u poslednjem Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu ostvariće 13 nacionalnih timova iz Evrope.

Kvalifikacije će imati 10 grupa, a direktan plasman na svetski šampionat ostvariće samo pobednici.

Priliku da se plasiraju na završnicu imaće i drugoplasirane ekipe iz grupa, koje će zajedno sa još dva nacionalna tima iz Lige nacija igrati baraž.

Tih 12 reprezentacija će biti podeljeno u tri plej-of grupe, koje će se igrati na po nok-aut sistemu na jednu utakmicu i daće tri tima koja će nastupiti u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari