Potpredsednik Barselone Feran Sorijano odlučno je potvrdio da će trener Frank Rajkard sigurno sedeti na klupi katalonskog kluba i naredne sezone. Povod za njegovu reakciju su mnogobrojne spekulacije po kojima bi holandski stručnjak napustio Nou Kamp na kraju sezone.
– Rajkard ima ugovor do juna 2009.

Potpredsednik Barselone Feran Sorijano odlučno je potvrdio da će trener Frank Rajkard sigurno sedeti na klupi katalonskog kluba i naredne sezone. Povod za njegovu reakciju su mnogobrojne spekulacije po kojima bi holandski stručnjak napustio Nou Kamp na kraju sezone.
– Rajkard ima ugovor do juna 2009. godine i odradiće ga do kraja. Mi smo već počeli pripreme naših ideja za sledeću sezonu. U svetu fudbala se dešavaju nepredvidive stvari, ali sam ubeđen da Rajkard neće napustiti klub. Njega veže za Barselonu i nešto više od samog ugovora – izjavio je Sorijano Radio Barseloni.
Novopridošli vezista Liverpula Havijer Maskerano izjavio je da mu je samo potrebno dati pravu šansu da pokaže da nije zalutao u Premijer ligu. Talentovani 22-godišnji Argentinac je po letošnjem dolasku na ostrvo u redove Vest Hema, potpuno podbacio i nije pokazao ni delić svojih velikih mogućnosti.
Menadžer Liverpula je u njemu prepoznao kavlitet i bio toliko uporan da ga dovede na Enfild, pa je čak i FIFA dala pristanak da se prekrše njena pravila i omogući transfer Maskerana. Ostalo je samo još da se sa takvom odlukom složi i Fudbalska federacija Engelske, pa bi on mogao i zvanično da debituje za svoj novi klub.
– Poštujem sve svoje timske drugove, ali se nadam da ću brzo izboriti mesto u timu. Želim da pokažem ljudima da mogu uspešno da igram u Engleskoj – izjavio je Argentinac.
Prema rečima veziste Reala Gutija igrači „kraljevskog kluba“ želeli bi da u sastavu tima vide otpisanog Dejvida Bekama. Englez je poslednji meč za Real odigrao protiv Deportiva 7. janura, a pošto je nedugo posle toga ugovorio prelazak u Los Anđeles na kraju sezone, trener Kapelo je odlučio da ga više ne uvrsti u ekipu do kraja sezone.
– Kao prvo, želim da kažem da mi je Dejvid prijatelj i da je odličan fudbaler. On je izabrao da promeni klub na kraju sezone i to treba poštovati. Mi igrači želimo da ga vidimo u ekipi ne samo na treningu već i na utakmicama, međutim klupske odluke nisu u našim rukama. Potreban nam je svaki igrač, a naročito tako važan kao Dejvid – izjavio je Guti novinarima.
Ostaće nejasno da li je Guti bio sasvim iskren ili je ovo bila njegova mala osveta Fabiju Kapelu sa kojim je nedavno imao sukob na jednom od treninga.
Trener Milana Karlo Anćeloti veruje da će najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku Ronaldo ubrzo postati onaj pravi. Po onome što je Brazilac pokazao na treninzima „rosonera“ za očekivati je da već u prvom meču Serije A zauzme mesto u napadu.
– Veoma je motivisan, samo da još malo podigne fizičku spremu. Na psihičkom planu je sve u redu, a uz to poseduje veliku brzinu i odličan refleks. Uskoro će moći sigurno da izdrži svih 90 minuta na terenu, a kada kondiciono bude potpuno spreman biće opet jedan od najboljih napadača na svetu, rekao je Anćeloti o svom novom igraču.
Postoji velika mogućnost da Fudbalska federacija Engleske kazni Totenhem zbog prikazivanja spornog penala s kraja provog poluvremena na velikom video bimu u poluvremenu utakmice sa Mančester Junajtedom. U poslednjem minutu prvog dela utakmice, posle duela između Kristijana Ronalda i Stiva Malbranka, sudija je pokazao na belu tačku, posle čega je Mančester došao u vođstvo.
U pauzi između dva dela igre prikazivan je sporni detalj na usporenom snimku gde se jasno videlo da je sudija prestrogo dosudio najstrožu kaznu. Po povratku na teren Ronaldo je bio izložen velikom pritisku sa tribina od strane domaćih navijača, a povod za kaznu je pravilo po kome je zabranjeno prikazivanje spornih momenata na video bimu, baš iz razloga da se ne bi provocirala publika.
Krilni napadač Valensije Visente moraće ponovo na prinudni odmor, ovoga puta zbog povrede mišića leve noge zadobijene na meču Primere protiv Atletika iz Madrida.
Odlični vezista je i u prvom delu sezeone propustio nekoliko mečeva zbog povrede članka, a sada je sigurno da trener Kike Flores neće moći da računa na njega u dve naredne utakmice Primere, protiv Hetafea i Barselone, kao i najverovatnije u prvom susretu nokaut faze Lige šampiona protiv Intera.
Kristijano Ronaldo, kojeg ovih dana prate glasine kako će uskoro Old Traford zameniti Nou Kampom, odbio je da potvrdi odlazak iz Mančestera, ali ga nije ni porekao.Ronaldo priznaje da nije još uvek odlučio šta će dalje, ali tvrdi da to neće nimalo uticati na kvalitet njegove igre u ovoj sezoni.
– U ovom trenutku razmišljam samo o tome da svaki dan što bolje odradim svoje obaveze. Ne znam gde ću biti za šest meseci. Siguran sam jedino da želim da nastavim da igram na nivou koji sam dostigao, ali i da postanem još bolji, ako je moguće – rekao je Ronaldo engleskim medijima.
Ako je suditi prema Ronaldovim izjavama, Mančester ima dovoljno razloga za strah da će izgubiti svoju glavnu zvezdu, a to potvrđuju i glasine da je sportski direktor Barselone Tiki Begiristain stigao u London kako bi gledao utakmicu između Portugala i Brazila i razgovarao sa Ronaldom.
Prvi sledeći protivnik fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine selekcija Kazahstana doživela je neuspeh u prijateljskoj utakmici odigranoj u sredu. Kina je savladala Kazahstan sa 2:1, golovima Penga u 33. minutu iz penala i Žinjuija u 50. minutu. Jedini gol za Kazahstan postigao je Čičulin u 19. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari