Čelnici francuskog prvoligaša Marselja raskinuli su saradnju sa dosadašnjim strategom Alberom Emonom i na njegovo mesto postavili Belgijanca Erika Geretsa. Razlog za otpuštanje Emona jesu razočaravajući rezultati tima sa Velodroma na startu sezone. Gerets (53) je inače, dok je vodio PSV 2000.

Čelnici francuskog prvoligaša Marselja raskinuli su saradnju sa dosadašnjim strategom Alberom Emonom i na njegovo mesto postavili Belgijanca Erika Geretsa. Razlog za otpuštanje Emona jesu razočaravajući rezultati tima sa Velodroma na startu sezone. Gerets (53) je inače, dok je vodio PSV 2000. i 2001. godine osvojio naslove prvaka Holandije, a isto je učinio i sa turskim Galatasarajem.
Marselj trenutno zauzima razočaravajuću 16. poziciju na tabeli sa svega sedam osvojenih bodova iz devet mečeva.
Kako piše engleski tiražni tabloid San, Ronaldinjo će vrlo brzo napustiti Barselonu i preći u redove njenog ljutog rivala kada su u pitanju evro mečevi – Čelsija. Naime, njegov brat ujedno i menadžer Roberto de Azis je navodno prihvatio fantastičnu ponudu plavaca po kojoj bi Brazilac na kraju sezone prešao na Stamford Bridž, a za petogodišnji ugovor bi odbio oko 86 miliona evra. Ni katalonski klub prema ovom dogovoru ne bi prošao loše pošto bi na njegov račun leglo oko 100 miliona. Ukoliko do ovog transfera i dođe to bi bio najveći iznos ikada uplaćen za dovođenje nekog igrača u istoriji fudbala.
U Hrvatskoj je na treningu Varteksa preminuo 13-godišnji član ovog kluba Mateo Vajagić. Dečak se, prema rečima očevidaca, jednostavno srušio na travu i izgubio svest. Lekari koji su ubrzo stigli i sam trener uspeli su reanimacijom da ga na kratko povrate, ali je nesrećni dečak u bolnici ipak preminuo. Uzrok tragedije je još uvek nepoznat, a utvrdiće se obdukcijom.
– Vajagić nije imao zdravstvenih problema i nikada se ni na šta nije žalio. U ovom trenutku teško je reći zbog čega je nastupila smrt – rekao je za hrvatski Večernji list Nikica Darbauš, službeni lekar Varteksa.
Na Apeninskom poluostrvu nevolje sa fudbalskim arbitrima nikako da prestanu. najnovija u nizu dogodila se juče, kada je Pjerluiđi Kolina zadužen za delegiranje sudija u Seriji A, promenio ime sudije za utakmicu između Napolija i Livorna jer je na službenoj internet stranici Livorna prerano objavljeno ime delioca pravde određenog za taj meč.
Prema italijanskim pravilima, klubovima se ime sudije koj će suditi njihovu utakmicu, ne sme reći do 48 sati pre početka meča, a s obzirom na to da je žrebanje sudija za jučerašnje utakmice obavljeno dan ranije jasno je da nikako nije smelo da se dogodi da na sajtu Livorna još od pre dva dana stoji ime arbitra.
Hrvatski fudbaler i član Verdera Ivan Klasnić će se uskoro, nakon obavljene dve transplatacije bubrega, vratiti na teren. U Utorak je stigla i zvanična lekarska potvrda u kojoj se navodi da je zdravstveno stanje Klasnića odlčno i da se on uskoro može vratiti treninzima.
– Osećam se odlično, kao da sam ponovo rođen. Bio sam na pregledima i lekar mi je rekao da sam odlično pa očekujem dozvolu za igranje što pre – rekao je Klasnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari