Ove srede se u Španiji igraju utakmice 5. kola, a mali „srpski derbi“ bi mogao biti odigran u Sevilji gde istoimeni tim Ivice Dragutinovića dočekuje Espanjol, za koji nastupa Milan Smiljanić. Ukoliko dobije šansu Loli bi to bio prvi duel sa nekim od srpskih internacionalaca koji nastupaju na Iberijskom poluostrvu.

Ove srede se u Španiji igraju utakmice 5. kola, a mali „srpski derbi“ bi mogao biti odigran u Sevilji gde istoimeni tim Ivice Dragutinovića dočekuje Espanjol, za koji nastupa Milan Smiljanić. Ukoliko dobije šansu Loli bi to bio prvi duel sa nekim od srpskih internacionalaca koji nastupaju na Iberijskom poluostrvu. Aktuelni šampion madridski Real dočekuje Betis, dok viceprvak Barselona ugošćava Saragosu. Žigićeva Valensija na Mestalji igra sa Hetafeom.
5. KOLO: Sevilja – Espanjol, Majorka – Valjadolid, Mursija – Almerija, Santander – Viljareal, Osasuna – Levante, Deportivo – Rekreativo Huelva, Valensija – Hetafe, Bilbao – Atletiko Madrid, Barselona – Saragosa, Real Madrid – Betis. TABELA: Real Madrid 10, Viljareal 9, Valensija 9, Barselona 8, Sevilja 6…
Derbi meč 4. kola italijanskog Kalča igra se u Firenci, gde na noge trećeplasiranoj Fiorentini stiže vodeća Roma. „Vučica“ u goste ljubičastima ide bez povređenog kapitena Frančeska Totija, koji je povredio butni mišić. Mesto „princa Rima“ u napadu će zauzeti Mirko Vučinić, iza koga će igrati Ludovik Žili. Za domaćina bi šansu mogao dobiti Zdravko Kuzmanović. Branilac titule Inter sa Stankovićem pokušaće na svojoj Meaci protiv Sampdorije da zabeleži novu pobedu, dok Jankovićev Palermo na Siciliji dočekuje aktuelnog evropskog prvaka Milan. Lazetićev Torino gostuje Parmi, dok Lacio Aleksandra Kolarova na Olimpiku dočekuje Kaljari.
4. KOLO: Napoli – Livorno, Lacio – Kaljari, Juventus – Ređina, Inter – Sampdorija, Đenova – Udineze, Fiorentina – Roma, Katanija – Empoli, Sjena – Atalanta, Parma – Torino, Palermo – Milan. TABELA: Roma 10, Inter 8, Fiorentina 8, Atalanta 8, Napoli 7…
FS Portugala podržao je selektora Luisa Felipea Skolarija u žalbi na suspenziju od četiri meča koju je zaradio zbog incidenta na utakmici sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstva.
– Nije trebalo da reaguje na onakav način, ali čelnici naše federacije jednoglasno podržavaju Skolarija u njegovoj žalbi Evropskoj fudbalskoj uniji – navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Portugala.
Selektor Portugala smatra da je odluka UEFA preoštra.
– Iako priznajem pošteno svoju grešku, mislim da je kazna preoštra. Igrač koji je započeo sve, dobio je suspenziju od dva meča i zbog toga se žalim – rekao je Skolari.
Apelaciono telo UEFA zasedaće 4. oktobra povodom Skolarijeve žalbe.
Brazilski trener prošle nedelje je dobio kaznu od Evropske fudbalske unije zbog nasrtaja na srpskog reprezentativca Ivicu Dragutinovića na utakmici Portugala i Srbije, koja je završena nerešenim rezultatom – 1:1.
Teška povreda koju je zadobio Žorž Andrade ostavila je Juventus bez najboljeg odbrambenog fudbalera, a trener Klaudio Ranijeri namerava da taj problem reši šokantnim dovođenjem nekadašnjeg reprezentativca Italije Luiđija Di Bjađa.
„Stara dama“ je drugo poluvreme susreta sa Romom odigrala sa Nikolom Legrotaljem i Alesandrom Birindelijem kao prinudnim tandemom centarhalfova. List „Gazeta delo sport“ navodi da će Juventus u januaru učiniti sve da dovede Baneta Ivanovića iz moskovske Lokomotive, ali dok ne dođe do transfera reprezentativca Srbije, potrebno je „zakrpiti“ rupu u poslednjoj liniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari