Poraz Srbije u Kazahstanu (2:0) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, imao je za posledicu pad „orlova“ za četiri pozicije na najnovijoj rang-listi FIFA. Izabranici Havijera Klementea sada zauzimaju 32. mesto sa 757 bodova, devet manje od Republike Irske.
Prvo mesto na listi preuzela je reprezentacija Italije, koja je na vodećem mestu zamenila selekciju Argentine.

Poraz Srbije u Kazahstanu (2:0) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, imao je za posledicu pad „orlova“ za četiri pozicije na najnovijoj rang-listi FIFA. Izabranici Havijera Klementea sada zauzimaju 32. mesto sa 757 bodova, devet manje od Republike Irske.
Prvo mesto na listi preuzela je reprezentacija Italije, koja je na vodećem mestu zamenila selekciju Argentine. Iza „gaučosa“ nalaze se reprezentacije Brazila, Francuske i Nemačke, a najveći pad u samom vrhu zabeležila je Engleska, koja je sa šeste pala na osmu poziciju. Od reprezentacija iz bivše Jugoslavije, Hrvatska je zadržala 12. poziciju, Bosna i Hercegovina je napravila skok za 11 mesta i sada je 47, dok se Makedonija nalazi na 54. mestu.
Menadžer Liverpula Rafa Benitez izjavio je kako se nada da će na leto uspeti pronaći klub koji bi želeo da u potpunosti otkupi ugovor napadača Đibrila Sisea. Naime, francuski ofanzivac se ove sezone nalazi na pozajmici u Marseju, ali klub sa Velodroma ipak ne želi da odvoji 12 miliona evra kako bi otkupio Siseov ugovor.
– Možda će se naći neki drugi klub koji će biti zainteresovan za njega – kratko je prokomentarisao španski stručnjak trenutnu situaciju oko tamnoputog napadača.
Sise je, inače, u 15 prvenstvenih nastupa postigao svega četiri gola, zbog čega se u poslednje vreme često nalazi na meti nezadovoljnih navijača.
– Razumem nezadovoljstvo navijača, ali moraju i oni razumeti mene. Nisam Supermen, ne mogu se u fromu vratiti preko noći. Pred nama je još sedam utakmica, potom i nova sezona. O meni mogu suditi tek kada odradim celu sezonu – uverava Sise da još ne treba dići ruke od njega.
Marčelo Lipi, bivši selektor Italije koji je predvodio tu reprezentaciju na SP u Nemačkoj 2006 do titule planetarnog šampiona, a potom i napustio trenerski poziv, rešio je da se još uvek ne vraća na klupu. On tvrdi kako mu trenerski posao uopšte ne nedostaje.
– Vratiću se tek kada se steknu uslovi za to, kada pronađem pravu sredinu za sebe, ali to se neće skoro desiti. Imao sam nekoliko ponuda iz inostranstva, ali nijednu od italijanskih klubova. Želim jasno da kažem da se ovog leta neću vratiti trenerskom poslu – poručio je Lipi, koji je dodao da je imao i nekoliko ponuda drugih saveza da vodi neke reprezentacije ali je to odbio uz obrazloženje da smatra da nacionalne selekcije treba da predvode domaći treneri i da bi njega bilo sramota da neku svoju eventualnu buduću selekciju predvodi protiv Italije.
Portugalski stručnjak na klupi Čelsija Žoze Murinjo gotovo sigurno će ovog leta napustiti klupu londonskog kluba, a na njegovo mesto bi, prema pisanju ostrvskih medija, trebalo da dođe bivši selektor Nemačke Jirgen Klinsman. Naime, kako pišu engleski listovi, plavci su Klinsmanu pripremili ponudu koju bi bilo ko teško odbio – sedam miliona funti po sezoni (bio bi najplaćeniji trener na svetu). Problem predstavlja činjenica da je pre nekoliko dana sam Jirgen odbio mogućnost dolaska u London jer ne želi da napusti svoj dom u Americi. Ipak, vlasnik aktuelnog engleskog prvaka Roman Abramovič veruje da je Nemac idealno rešenje za njegov klub, koji bi učinio da Čelsi zavole ljudi širom sveta, što apsolutno nije slučaj sa Murinjom, koga svet ili mrzi ili obožava (u poslednje vreme ovo prvo je sveprisutnije, posebno zbog Portugalčeve arogancije i držanja).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari