Fudbalski savez Srbije već dva meseca ima v. d. predsednika 1Foto: STARSPORT

Sa završetkom prvenstva, Fudbalski savez Srbije ostao je bez jednog od alibija za neorganizovanje izbora prvog čoveka organizacije.

Sada kada baza nije opterećena bitkama za bodove, otvara se put za konačno nalaženje naslednika Slaviše Kokeze.

Više od dva meseca nakon što je od strane vrha vlasti „pušten niz vodu“, ne zbog fudbalskih grehova već kao deo „paketa“ unutrašnjih sukoba u Srpskoj naprednoj stranci.

Pod uslovom da postoji volja za tako nečim i, još važnije, svima dovoljno dobar, podoban… kandidat za najistureniju poziciju.

To što ga privremeno menja potpredsednik nije dobro rešenje na duže staze, bez obzira da li je to sadašnji vršilac dužnosti Marko Pantelić ili neko od preostalih članova Izvršnog odbora FSS.

I da je „palica“ data Nenadu Bjekoviću, Draganu Simoviću, Milanu Karadžiću, Novici Tončevu, Milošu Miljaniću, Draganu Iliću, Janošu Žemberiju, Saši Bajčetiću, Dragomiru Lazoviću, Marjanu Rniću, Branku Stojakoviću i Bojanu Pavićeviću to ne bi imalo istu stvarnu komandnu težinu kao dok je kormilo držao jedan čovek, u punom mandatu, bez obzira što su pobrojani bili većinski Kokezin kadar.

To što se Skupštini FSS može još dugo – neki izvori kažu čak do kraja godine – da ne bira predsednika, što selektor Dragan Stojković i A tim za sada dobro guraju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ne znači da ne curi vreme za rešavanje gorućih problema. A njih je na sve strane.

Počev od prečestog narušavanja neregularnosti takmičenja, zbog čega su ovdašnje utakmice bile i pod lupom evropske „kuće fudbala“, pa FSS po njenoj sugestiji kažnjavao neke klubove, preko problematičnog kadriranja sudija, pritiska na njih i kvaliteta rada arbitara, isteklog mandata Arbritražnog suda, pravila takmičenja koja se menjaju u hodu, infrastukturnih nedostataka…. Čime bi trebalo da se bave neki novi ljudi, jer su stari kumovali problemima, pošto ih prethodno izabere ili, makar, odobri sam vrh države, iako (po važećoj regulativi) fudbal ne bi smeo da bude u raljama političara. A, on (još) ima preča posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari