Fudbalski svet se oprašta od Miroslava Ćira Blaževića 1foto (BETAPHOTO/HINA/Admir BULJUBAŠIĆ)

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević preminuo je dva dana pre 88. rođendana. Izgubio borbu sa rakom. Iako je dva puta je uspeo da pobedi opaku bolest, treći put nažalost nije uspeo.

Od legendarnog trenera s emnogi opraštaju putem društvenih mreža.

Društvene mreže za oproštaj od Ćire iskoristio je i bivši napadač hrvatske reprezentacije Ivan Klasnić. Uz objavu njegove fotografije snimljene s leđa napisao je: „Počivaj u miru, treneru“.

„Veliki je šok, koliko god je pričao o svojoj bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovjek i trener koji je svima nama obeležio karijere, naučili smo puno od njega“, istaknuo je Robert Prosinečki.

„Preminuo je veliki Miroslav Ćiro Blažević. Bilo mu je 87. Otac modernog fudbala u Hrvatskoj i jedan od najboljih hrvatskih trenera imao je uspešnu karijeru, a među ostalima vodio je klubove u Bosni i Hercegovini i Švajcarskoj. Jako će nedostajati“, objavila je UEFA.

„Trener svih trenera. Zbogom, Ćiro. Počivaj u miru“, napisao je na Twitteru bivši košarkaški reprezentativac Ante Tomić.

„Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svetske bronze iz 1998., zauvek će biti upisan u istoriji hrvatskog naroda i sporta. Njegovo znanje, postignuća i čovekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Iskreno sačešće porodici“, reagovao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko na Fejsbuku se oprostio od preminulog Ćire. „Treneru moj, počivajte u miru. Voleću Vas zauvek. Porodici najiskrenije saučešće „, napisao je.

Od bivšeg hrvatskog selektora oprostio se i nekadašnji napadač reprezentacije Eduardo da Silva. Uz zajedničku fotografiju na Instagramu napisao je: „Trener svih trenera. Počivaj u miru, legendo.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari