Gasli srećan zbog prve pobede u Formuli 1 1Foto: Miguel Medina, Pool via AP

Vozač ekipe Alfa Tauri Pjer Gasli rekao je da je presrećan zbog današnje pobede u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, njegove prve u Formuli 1.

„Trka je bila luda, a mi smo imali koristi od crvene zastave. Toliko toga sam prošao za poslednjih 18 meseci, ostvario sam prvu pobedu u Formuli 1 i ne mogu da nađem reči“, rekao je Gasli posle trke.

Gasli je danas pobedio u Monci, u uzbudljivoj trci koja je prekinuta u 27. krugu nakon što je vozač Ferarija Šarl Lekler udario u zaštitnu ogradu.

Gasli je postao prvi Francuz pobednik trke Formule 1 od maja 1996. godine, kada je Olivije Panis pobedio u Monaku.

„Ova ekipa mi je dala toliko toga, prvu šansu, prvi podijum i moju prvu pobedu. Ovo je sjajan dan. Otkako sam došao u Formulu 1 govorio sam da nam treba jedan Francuz pobednik, posle 1996. godine, ali nisam očekivao da će ovako do toga doći“, naveo je Gasli.

On je u završnici trke uspeo da odbije napade Karlosa Sainca iz Meklarena i zabeleži pobedu.

„Delimično sam razočaran drugim mestom. Nismo mogli ni da zamislimo da ćemo moći da se borimo za prvu poziciju. Mislim da sam, da je trka bila normalna, mogao da završim kao drugi iza Luisa (Hamiltona). Zaista sam srećan drugom mestom. Čestitam Pjeru“, rekao je Sainc.

„Dobro smo se snašli posle sejfti kara. Imao sam utisak da dominiram. Već je to bilo dobro, sa šestog na drugo mesto, a onda sam uspeo da sustignem Pjera. Moramo da budemo ponosni na našu brzinu“, dodao je španski vozač.

Treće mesto zauzeo je vozač Rejsing Pointa Lens Strol.

„Prošlo je nekoliko godina otkako sam bio na podijumu, ali sam i srećan zbog Pjera, konstantan je. Izgubio sam na startu, gde sam bio drugi, ali imao sam problema. Bilo je bizarno ponovo startovati na polovini trke“, naveo je Strol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari