Gde je šeret Kirjos, tu je šala: Kako je Đoković podučavao novopečenog TV komentatora da osvoji bar jednu grend slem titulu? (VIDEO) 1Foto: AP/Asanka Brendon Ratnayake

Kako u Melburnu nalaže tradicija s pobednikom meča, Novak Đoković nije ni odahnuo od napora u četvrtfinalu protiv Amerikanca Tejlora Frica, a već se sreo s mikrofonom pred sobom da bi se s terena obratio načuljenoj publici.

Umesto proslavljenog američkog tenisera Džima Kurijera, šampiona Australijan opena 1992. i 1993, Eurosport, televizija s ekskluzivnim pravom prenosa i s prvog turnira za grend slem u sezoni, poslala je dole iz komentatorske kabine australijskog šereta Nika Kirjosa, koga je Đoković rutinom osvajača savladao u vimbldonskom finalu 2022 (3:1).

Gde je Kirjos, tu je šala i neformalna atmosfera, što je Đoković sa zadovoljstvom prihvatio. Odmah mu je uzeo sredstvo za rad.

„Dobro je videti te opet. Dobro izgledaš u komentatorskoj kabini. Nadam se da ćeš uskoro ponovo na teren“, udelio je srpski as komplimente svom nekadašnjem rivalu, pozivajući tribine da ga podrže u želji za Kirjosovim povratkom.

Posle još nekoliko utisaka iz duela s Fricom, Đoković je u filosofskom stilu odgovorio na Kirjosovo pitanje o tome kako postati bar jednom grend slem pobednik, a rekorder ima 24 trofeja.

„Muka mi je više da te gledam kako u Melburnu stalno osvajaš titule. Hoću i ja. Otkrij miu šta radiš sa onim drvetom i kako da i ja budem zdrav“.

„Pokazaću ti, ali ne smeš nikome da kažeš, to je tajna. Skineš patike, popokreneš se na najvišu tačku na drvetu, pa se okreneš naglavačke potpuno i 33 minuta i tri sekunde visiš tako i budeš pod pritiskom i onda ćeš osvojiti grend slem“, našalio se Novak, a Kirjos je prasnuo u smeh.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari