Gde možete da gledate derbi dana na Vimbldonu između Đokovića i Vavrinke 1 EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković će danas imati najteži izazov na ovosezonskom Vimbldonu. Protivnik će mu biti teniser koji mu je dva puta „uzeo“ grend slem titule.

Stanislas Vavrinka trostruki je šampion na grend slemovima. Posle duge pauze, polako se vraćao u formu i uprkos tome što je u 38. godini života, još uvek je u stanju da igra na vrhunskom nivou.

Derbi dana na Vimbldonu, između Novaka Đokovića i Stena Vavrinke na programu je u 18 časova na Centralnom terenu, a prenos je obezbeđen na Sport klubu.

S obzirom na to da je za danas najavljena tropska temperatura od 30 stepeni Celzijusa, pogotovo za britanske prilike, svi mečevi trebalo bi da se odigraju u skladu sa predviđenom satnicom.

Đoković je u prva dva kola savladao Pedra Kaćina i Džordana Tompsona. Nije izgubio ni set i deluje da spremno dočekuje 27. međusobni duel sa Vavrinkom.

Novak je pobedio u 20 navrata, međutim doživeo je i neke teške poraze od švajcarskog tenisera, pogotovo u finalu Rolan Garosa 2015. godine, kao i u borbi za titulu na US openu, godinu dana kasnije.

Trebalo bi napomenuti da Vavrinka vodi protiv Novaka u ATP finalima (3:2) kao i da je jedini teniser koji je uspeo da ga pobedi na grend slemu, u borbi za titulu, počevši od Vimbldona 2014. pa sve do Australijan opena 2020.

U tom periodu, Đoković je igrao u 13 finala i jedino Vavrinku nije uspeo da savlada.

Da je rivalitet veliki jasno je i iz podatka da su u četiri navrata na grend slemovima igrali mečeve u pet setova.

U tri vezana navarta igrali su na Australijan openu i svaki put u pet setova. Nezaboravan je njihov četvrtfinalni meč iz Melburna 2013. koji je Novak rešio pobedom u petom setu sa 12:10 u gemovima.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari