Generalka za plej-of 1Foto: Starsport

Na dva kola do kraja regularnog dela Mozzart Superlige košarkaše Partizana očekuju znatno teži izazovi, u poređenju sa iskušenjima Crvene zvezde, jedinog takmaca u borbi za prvo mesto pred plej-of.

I dok će crveno-beli večeras dočekati čačanski Borac (18.30), crno-beli dolaze u goste tradicionalno negostoljubivom FMP (21.00), sa kim će odigrati duel u najkasnijem mogućem terminu. Iste večeri Vršac će ugostiti Dinamik (18.00), a Mega ekipu Spartaka (19.00).

Pošto je situacija praktično jasna; FMP je već obezbedio učešće u ABA ligi naredne sezone, kao i Mega, večerašnji duel sa crno-belima trebalo bi da bude čisto takmičarskog karaktera, bez nuspojava koja su inače česte na mečevima ovih klubova, pre svega kada je Partizan domaćin. Crno-beli veoma respektuju tim iz Železnika, toliko da će i ovoga leta pokušati da ispitaju situaciju i eventualno pronađu način kako da angažuju one za koje Zvezda prethodno proceni da ni sledeće sezone neće imati mesta u rosteru. Statistički gledano, nijedan se igrač FMP tokom Mozzart Superlige nije preterano nametnuo, čak ni DŽona Bolden, najkorisniji mladi igrač ABA lige ove sezone. Utisak je da Australijanac jedva čeka da se završi domaća liga i da otputuje u Ameriku. Bivši studen UCLA trebalo bi da ima jasniju perspektivu nakon Drafta krajem juna na kojem je projektovan negde oko 40 mesta druge runde. Partizan je obezbedio prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa i večerašnji meč bi mogao da predstavlja i generalku, pošto će se isti timovi najverovatnije i sastati u borbi za finale domaćeg prvenstva.

– Osigurali smo u prethodnih 12 kola jedno od prva dva mesta. Ne razmišljamo o nekakvim scenarijima koji ne uključuju nas, ono što je na nama, mi ćemo pokušati da odradimo. Naš protivnik je dobra ekipa, ABA ligaš, imaju talenta i potencijala – pohvalio je rivala trener DŽikić, čiji će se izabranici u poslednjem kolu nameriti na Megu, drugog potencijalnog rivala u polufinalu; u slučaju scenarija po kojem bi FMP doživeo oba poraza, a „ljubičasti“ slavili u poslednje dve runde.

Zvezdi će meč protiv Borca biti važan iz dva razloga: ostanak na čelu tabele i razigravanje nosilaca igre koji su izvesno vreme bili povređeni (Jović i Lazić). Nejt Volters bi mogao da se nađe u sastavu, pošto je njegova distorzija skočnog zgloba lakše prirode u odnosu na sličnu povredu Marka Simonovića, koji bi trebalo da se nađe u protokolu za poslednje kolo i meč sa Dinamikom na Dorćolu.

Spartaku preti ispadanje

KK Spartak nalazi se pod suspenzijom KLS zbog neizmirenih dugovanja. Iz istih razloga nisu registrovane utakmice Partizan – Spartak (100:80), odnosno Spartak – FMP (56:93). Sreda je poslednji rok za izmirenje obaveza i ukoliko Subotičani ne saniraju sva dugovanja prema ligi prema propozicijama takmičenja biće izbačeni iz Mozzart Superlige, tačnije preseliće se u niži rang. Spartak se nenadano našao u medijskoj žiži, pošto je, sada već bivši igrač Subotičana, Đorđe Tresač dobio otkaz, nakon što je posle utakmice sa Partizanom neumesnom izjavom uvredio Crvenu zvezdu i naneo štetu ugledu kluba: „Želim Partizanu da osvoji titulu, svejedno protiv FMP1 ili FMP2“.

Zvezda: Pretprodaja sezonskih od ponedeljka

KK Crvena zvezda mts i ove sezone već 5. juna kreće u pretprodaju sezonskih ulaznica za takmičarsku 2017/2018. godinu. U odnosu na regularne septembarske, sezonska ulaznica sada se može nabaviti po znatno nižim cenama. Cilj ove akcije je da navijači koji žele da obezbede svoja mesta za narednu sezonu u dvoranama „Arena Beograd“ i „Aleksandar Nikolić“, za mogućih 45 utakmica u svim takmičenjima kupovinom sezonske ulaznice pomognu svom klubu. I ovoga puta u ponudi će se naći ulaznice za sektore: TRIBINE A, B, C i D, PARTER B i PARTER 4, PLAVA LOŽA, BELA LOŽA, LOŽA, COURT SEAT .

Raspored i tabela

13. kolo
Vršac – Dinamik 18.00
Crvena zvezda – Borac 18.30
Mega – Spartak 19.00
FMP – Partizan 21.00

1. Crvena zvezda 11-1
2. Partizan 10-1
3. Mega 7-5
4. FMP 7-4
5. Dinamik 4-8
6. Borac 4-8
7. Vršac 2-10
8. Spartak 1-9

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari