U utakmici sa mnogo iskazanih slabosti na obe strane, Partizan je u gostima savladao Voždovac – 2:1 (0:1) golom Leonarda samo nekoliko sekundi pre isteka 90. minuta, i plasirao se u polufinale Kupa Srbije.

Crno-beli su imali mnogo sreće, oba gola dali su posle grubih grešaka protivnika, i izgledalo je da će „lako ćemo“ da im se obije o glavu.

Od starta meča Partizan je imao jalovu inicijativu, ali su domaći delovali opasnije, dosta toga nije štimalo u defanzivi crno-belih. Skoro svaki prelazak centra Voždovca dovodio je do polušansi ili makar nelagodnih situacija za odbranu gostiju koja je bila daleko ispod ovosezonskog renomea. U prvom delu crno-beli su ozbiljnije zapretili samo dva puta, jednom Leonardo, drugi put Ostojić čiji bi udarac glavom završio u mreži, ali je Đurđević iz ofsajda nesmotreno dodirnuo tu loptu. Mirisalo je na gol domaćih i to se desilo tri minuta pre odmora kad je đirković probio po desnom krilu i kao u malom fudbalu dao loptu Srećkoviću koji je lako poentirao.

Očekivao se mnogo konkretniji Partizan u nastavku, ali sve je i dalje delovalo jalovo, najveći domet bile su gužve posle centaršuteva i Leonardov hitac u spoljni deo mreže. Da je u 61. minutu Georgijević iskoristio neozbiljnost Evertona i šutirao preciznije iz povoljne prilike, ili bio koncentrisaniji deset minuta kasnije, priči bi za crno-bele bio kraj, ali je bilo očigledno i da domaći padaju u tempu.

Posledica umora i pada koncentracije bile su grube greške. Najpre je u 80. minutu posle ničim izazvane visoko podignute noge Filipovića dosuđen indirektan udarac za Partizan na nekih 12 metara od gola domaćih. Posle kratkog dodavanja šutirao je Đurđević, a lopta se provukla u mrežu dodirnuvši usput nekog od igrača koji su bili u „živom zidu“ i izgledalo je da će polufinalistu kupa odlučiti izvođenje jedanaesteraca. Domaći su išli iz greške u grešku, Kosović nije iskoristio asistenciju Saše Ilića i sa pet-šest metara je promašio ceo gol, i onda je još jedna greška srušila sav trud domaće ekipe. U akciji koja nije obećavala, Mihajlova je lopta udarila tako da je to bila idealna asistencija za samog Leonarda koji je poklon rutinski sproveo u mrežu, a svoj tim u završnicu Kupa. 

 

Stolica: Previše moćan protivnik

Trener Partizana Marko Nikolić čestitao je rivalu na odličnoj utakmici i rekao je da je ovo bio „najslabiji Partizan“.

– „Bacili“ smo prvo poluvreme, bilo je ružno. Dobijali smo kontranapade na svakih par minuta pa je Voždovac imao nekoliko šansi, kada je mogao da završi utakmicu. Spletom srećnih okolnosti 20 minuta je bilo dovoljno da prođemo u polufinale, a 25 utakmica bez poraza nije mala stvar. Veoma sam srećan zbog pobede“, rekao je strateg crno-belih.

Njegov kolega Ilija Stolica, naglasio je da su njegovi fudbaleri pretrpeli „veliku nepravdu“.

– Čestitam Partizanu na prolazu dalje, zadržaću se na tome. Demonstrirali smo svima da možemo, hoćemo i znamo da igramo kvalitetan fudbal, nažalost imali smo previše moćnog protivnika. Na te stvari ne možemo da utičemo, mi samo gledamo teren“, rezignirano je zaključio Stolica.

 

Rezultati četvrtfinala

Voždovac – Partizan                        1:2          (1:0)

Sloboda (U) – ^ukarički  sinoć

Vojvodina – Borac ^ačak                sinoć

Crvena zvezda – Mladost              sinoć

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari