Golden Stejt rutinski savladao Vašington na gostovanju 1Foto FoNet AP

Vašington Vizardsi nisu imali magiju kojom bi zaustavili šampione NBA lige Golden Stejt (118:126).

Golden Stejt je ovom pobedom zadržao prvo mesto na Zapadu sa 34 pobede i 14 poraza, dok je Vašington ostao deseti na Istoku sa skorom od 20 pobeda i 27 poraza.

Stef Kari je ponovo bio najbolji u redovima Golden Stejta, ubacivši 38 poena. Dobru partiju pružio je i Kevin Durent sa 21 poenom, dok je Damarkus Kazins brojao do 17. U redovima Vizardsa jedini su dobar utisak ostavili Trevor Ariza sa 27 poena i Bredli Bil koji je ubacio 22.

Rasel Vestbruk je u redovima Oklahome ponovo imao sjajno veče, a ceh za njegovu dobru igru platio je Nju Orleans (122:116). Vestbruk je upisao svoj 15. „tripl-dabl“ ove sezone. Utakmicu je završio sa 23 poena, 16 asistencija i 17 skokova. Pored njega odličnu partiju pružili su još i Pol Džordž (23 poena, 11 skokova) i Stiven Adams (20 poena i 13 skokova). Kod Pelikansa je jedino Dru Holidej zaslužio prelaznu ocenu sa 22 poena i 13 asistencija.

Finiks Igora Kokoškova ponovo je u gubitničkom nizu, a šesti poraz zaredom naneo im je Portland (106:120). Srpski trener nije u svojim redovima uspeo da pronađe rešenje za raspoložene Demijana Lilarda (24 poena), Si Džej Mekaluma (20 poena) i Jusufa Nurkića (16 poena, devet skokova). Čast Finiksa donekle su pred svojom publikom odbranili Devin Buker sa 27 poena i Keli Ubre sa 18 poena i sedam asistencija. Krilni centar Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms još uvek se oporavlja od povrede prepone zbog čega nije uspeo da pomogne svojoj ekipi koja je izgubila od Minesote (105:120). Najbolji u redovima gostiju bio je Karl-Entoni Tauns sa 27 poena, dok je u Lejkersima zablistao samo Brandon Ingram sa 20 poena.

Rezultati

Vašington – Golden Stejt              118:126

Oklahoma Siti – Nju Orlenas         122:116

Finiks – Portland                106:120

L.A. Lejkers – Minesota  105:120

Jokić čeka poziv trenera za Ol-star

Navijači i mediji izabrali su deset startera za Ol-star vikend u Šarlotu. Srpski centar koji sjajno ove godine igra u Denveru nije se našao u startnim postavama, pa će njegovo učešće na prestižnom događaju zavisiti od toga da li će ga pozvati treneri. Jokić je po glasovima navijača bio sedmi u Zapadnoj konferenciji, dok su ga novinari i igrači rangirali na šestom mestu, zbog čega se i očekuje da ga jedan od trenera pozove kao rezervu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari