Goleada u Lisabonu i Parizu, Lajpcig bolji od Real Madrida 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Utakmicama u grupama E, F, G i H započelo je peto kolo Lige šampiona, a u derbiju večeri na „La Lužu“ Benfika je slavila protiv Juventusa 4:3.

Ipak, to nije najefikasnija utakmica večeri, pošto je u Parizu PSŽ ponizio Makabi iz Haife sa čak 7:2.

Brzo je Benfika došla do prednosti, u 17. minutu je Antonio Silva doneo ogromnu radost navijačima na „La Lužu“, da bi samo četiri minuta kasnije izjednačio Moizi Ken, a kod gola je učestvovao i sprski napadač Dušan Vlahović.

Ipak sedam minuta kasnije je Žoao Mario iz penala doneo novu prednost portugalskoj ekipi, a nju je uvećao Rafa Silva deset minuta pre odlaska na odmor.

Ništa nije polazilo za rukom torinskom gigantu, u 50. minutu je Rafa Silva doneo nedostižnih 4:1, a trener gostiju Maks Alegri je krenuo sa izmenama i priliku je dao malo poznatim igračima matiajsu Suleu i Samjuelu Ilingu koji su napravili pravi dar-mar na terenu i u 120 sekundi učestvovali kod dva gola italijanskog tima.

Prvo je Arkadijuš Milik iz voleja pogodio mrežu Odioseoa Vlahodimosa u 77. minutu, da bi Veston Mekeni bio prezizan u 79., posle pravog karambola u šesnaestercu domaćina.

Napadao je Juventus i dalje i mašio kolosalne šanše preko Federika Gatija i Manuela Lokatelija, mada je Benfika imala sjajnu priliku u smiraj utakmice, ali je Rafa Silva u jednoj kontri pogodio samo stativu gola Vojčeka Ščesnog.

U drugom meču grupe H, PSŽ je rasturio Makabi sa 7:2.

Ređali su se golovi kao na „traci“ na stadionu „Park Prinčeva“, a najraspoloženiji su u redovima francuskog šampiona bili Nejmar, Leo Mesi i Kilijan Mbape.

Prvi je postigao jedan gol, a drugi i treći po dva, dok je jedan bio delo Karlosa Solera, a jedan i autogol Šona Goldberga.

U asistencijama su se istakli Mbape i Mesi koji su ih imali po dve, dok su po jednu zabeležili Nejmar i Ašraf Hakimi.

Na taj način su se u osminu finala plasirali PSŽ i Benfika, a za treće mesto će se boriti Juventus i Makabi.

U poslednjem kolu igraju Makabi i benfika, odnosno PSŽ i Benfika, a uoči istog još nije odlučeno ko će zauzeti prvo mesto u grupi H.

Dinamo iz Zagreba je doživeo potpuni fijasko protiv Milana na „Maksimiru“ u okviru petog kola grupe E.

Na taj način je zagrebački klub ostao gotovo bez ikakvih šansi da „prezimi“ u Evropi.

Za tako nešto će biti potrebno da pobede Čelsi u Londonu u poslednjem kolu, ali i da istovremeno čekaju poraz Salcburga u Milanu.

Borusija Dortmund i Mančester siti su odigrali utakmicu bez golova na „Signal Iduna Parku“ i mnoge iznenadili, ali su oba tima prošla u osminu finala Lige šampiona.

Najbolju priliku na meču imao je Rijad Marez u 58. minutu kada je promašio penal.

Lajpcig je sa 3:2 pobedio Real i tako se sa šampionom Evrope zajedno plasirao u osminu finala Lige šampiona.

Treće mesto će pripasti Šahtjoru koji je večeras remizirao sa Seltikom u grupi F, dok će takmičenje završiti škotski tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari