Gonzalo Ramos: Virus i infekcija debelog creva su mi otežali privikavanje na PSŽ i Ligu 1 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Prošlog leta, Pari Sen Žermen je odlučio da potpiše Gonzala Ramosa, iskoristivši opciju da ga kupi za samo 65 miliona evra.

Portugalac, koji se smatra jednim od najperspektivnijih napadača u Evropi, imao je, međutim, težak početak ove sezone, obeležen infekcijom zbog koje je izgubio osam kilograma, što ga je na duži vremenski period udaljilo od terena. U intervjuu za portugalski list Rekord, bivši igrač Benfike je detaljno opisao pakao kroz koji je prošao, piše madridski list AS.

– Imao sam jako težak decembar. Počeo je tako što sam dobio virus, koji se potom pretvorio u infekciju debelog creva. Krvario sam i povraćao 20 dana, nisam mogao da jedem i imao sam vrlo visoku temperaturu. Na kraju sam otišao u bolnicu četiri ili pet puta. Izgubio sam osam kilograma i dok sam se prilagođavao na Francusku i Ligu 1 sve ovo oko zdravstvenog stanja mi nije nimalo pomoglo – priznao je Gonzalo Ramos, koji na svom kontu ima deset golova, devet golova i jednu asistenciju u svim takmičenjima ove sezone.

Kasnije je ponovo oboleo od te infekcije, što je dodatno otežalo njegovu adaptaciju u PSŽ.

– Onda sam morao da vratim težinu sredinom sezone, radeći predsezonu u januaru, što nije lako. Imao sam sreće jer je ovo mirniji mesec u ovom šampionatu, ali je bilo teško da se vratim u ritam posle tolikog gubitka kilograma. Najteži period mi je bio od 10. do 21. decembra, a imao sam recidiv na Božić kada sam ponovo otišao u bolnicu i u njoj sam ostao do 30. decembra. Potom još dugo vremena nisam trenirao punim kapacitetom – objasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari