Gvardiola zadovoljan zbog pobede u Beogradu: Svaki trijumf je važan, donosi mnogo novca 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim bio bolji od Crvene zvezde (3:2) u poslednjoj utakmici grupne faze Lige šampiona, da je za njega svaka pobeda važna, bez obzira što je klub ranije obezbedio plasman u osminu finala.

– Svaka pobeda je važna i svaka donosi mnogo novca. Mnogo mladih igrača je igralo, zadovoljan sam su ako moji su reagovali kod drugog gola. Zadovoljan sam kako smo igrali. Izuzetna atmosfera, ovo je bila prava fudbalska utakmica – rekao je Španac.

On je potom govorio o partijama koje su u Beogradu pružili igrači koji nisu deo prve postave u Premijerligi i Ligi šampiona. Najpre se osvrnuo na igru debitanta Mike Hamiltona, koji je postigao vodeći gol i nad kojim je napravljen penal.

– Pogledajte gol. Kakav gol i kakva utakmica za njega. Davao je ekstra pasove, defanzivno je bio agresivan. Drago mi je zbog njega – izjavio je španski stručnjak.

Dugo je pod znakom pitanja dovođen status Kalvina Filipsa u Gvardiolinom timu, ali je Englez dobio priliku da izvede penal.
– On je odličan strelac kada je reč o penalima. Samopouzdanja ima i dobro je igrao celu utakmicu, bio agresivan. Nije bilo lako igrati, niti ugodno, ali smo u pravim trenucima odigrali kvalitetno – rekao je Gvardiola i potom govorio o statusu Filipsa u klubu:
– Ne znam šta će biti. Sad je ovde, nadam se da će nam pomoći u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari