Haland bez milosti protiv "svojih" 1EPA-EFE/Julio Munoz

Nakon sudara Levandovskog sa “matičnim” Bajernom, i drugi dan drugog kola Lige šampiona donosi sličan primer sukoba “emocije i profesije”. Erling Haland u dresu Mančester sitija dočekuje Borusiju Dortmund.

Oba tima već imaju po tri boda, Haland je bio dvostruki strelac u prošlonedeljnoj pobedi Sitija protiv Sevilje na startu nove sezone. On je već postigao deset golova za Siti ove sezone na šest utakmica u Premijer ligi, a Dormund, baš kao i Bajern dočekuje ove utakmice posle razočaravajućih nastupa u Bundesligi u subotu. Bavarski tim je odigrao 2:2 sa Štutgartom, dok je Dortmund izgubio od Lajpciga sa 3:0. „On ima neverovatan osećaj za gol”, kratko je trener Sitija Pep Gvardiola opisao kvalitet svog novog napadača, koji je za Borusiju dao 86 golova u 89 utakmica koje je odigrao za dve i po sezone.

Čelsi posle poraza u Zagrebu i smene trenera Tomasa Tuhela rezultatsku i psihološku utehu tražiće protiv Salcburga na “Stamford bridžu”. Biće to prvi put da se te dve ekipe uopšte sastaju, a austrijski šampion otvorio je sezonu remijem sa Milanom na svom terenu. Oni su prošle sezone po prvi put prošli u Top 16, ali i dalje imaju problem na gostujućem terenu, lane su od četiri utakmice čak tri izgubili i jednu remizirali.

Branilac titule Real Madrid dočekuje Lajpcig, Juventus gostuje Benfiki, a Pari Sen Žermen ekipi Makabija iz Haife.

Karlo Ančeloti, trener Reala, posle ubedljive pobede nad Seltikom izjavio je da je zadovoljan samo drugim poluvremenom, kad je njegova ekipa odigrala perfektno. Real nikada do sada nije igrao sa Lajpcigom, a nemačka ekipa je prošla turbulencije posle šokantnog poraza na svom terenu od Šahtjora, smenjen je i trener Domeniko Tedesko jer j ekipa mu Bundesligi posle pet kola osvojila samo pet bodova. “Dominirali smo protiv Šahtjora, ali smo imali problem sa završnim pasom i primili smo naivne golove”, rekao je igrač sredine terena Konrad Lajmer. Slične greške će u Madridu verovatno biti i drastičnije kažnjene.

Juventus posle poraza od PSŽ-a u kome je imao svoje šanse dočekuje Benfiku koja je u velikoj seriji od deset uzastopnih pobeda. Između ostalog i protiv Makabija iz Haife. Malo se ko seća da je ekipa ikad startovala bolje, pod vođstvom Rodžera Šmita zaista izgledaju moćno na terenu. S obzirom da se PSŽ smatra favoritom, nekako ispada da će se baš Juventus i Benfika boriti za to drugo mesto. Defanzivac “orlova” Aleks Grimaldo bio je optimista pred put u Italiju.

Znamo da je ovo izuzetno teška grupa, ali mislim da smo dovoljno dobri da se plasiramo”.

Zanimljivo je da su se dva velikana evropskog fudbala do sada sastali samo jednom, i to davne sezone 1967/68 u Kupu UEFA kad je Benfika bila uspešnija u polufinalu (ukupno 3:0), a kasnije izgubila od Mančester junajteda u finalu na Vembliju- 4:1.

Zanimljivo bi trebalo da bude i na “Ajbroksu”, navijači Rendžersa jesu malo u depresiji posle dva uzastopna poraza od 4:0 (Seltik i Ajaks), ali ipak niko ne sumnja da će ipak napuniti stadion i dati fanatičnu podršku svojoj ekipi. Rendžers je u grupnoj fazi Lige šampiona prvi put od 2010, ali je Napoli ubedljivom pobedom nad Liverpulom u prvom kolu jasno pokazao ovosezonske ambicije, iako je oduvek bio pre svega “domaćinska” ekipa.

Milan slovi za velikog favorita protiv zagrebačkog Dinama, ali isto je važilo i za Čelsi koji se tako opekao. Kada se tome doda da su Milanisti dobili sva prethodna četiri duela sa Zagrepčanima, a da je Dinamo sve tri utakmice na San Siru izgubio sa dva razlike (dvaput od Milana, jednom od Atalante), može se očekivati da gosti odigraju potpuno rasterećeno.

U ostalim mečevima Atletiko Madrid dočekuje Bajer Leverkuzen, Totenhem gostuje Sportingu iz Lisabona, a Ajntraht putuje u Marsej na meč koji se vodi kao visokorizičan zbog navijača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari