Hamilton: Nadrealan osećaj ući u poslednju sezonu sa Mercedesom 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je danas da mu se situacija čini „nadrealna“ jer ulazi u poslednju sezonu sa Mercedesom, pošto od 2025. godine prelazi u Ferari.

Mercedes je danas na Silverstonu predstavio novi bolid W15, za koji se u ekipi nadaju da bi mogao da parira šampionu Red Bulu.

Hamilton je od 2013. godine u Mercedesu sa kojim je osvojio šest od sedam titula. On će godinu dana ranije napustiti ekipu i od naredne sezone voziće za Ferari, što je neočekivani transfer koji je uzdrmao Formulu 1 i iznenadio direktora Mercedesa Toto Volfa.

„Bilo je emotivno. Nadrealno je biti ovde, s obzirom da sam došao 2013. godine, 11 godina sam sa ekipom i počinjem 12. i privilegija je raditi sa ovom grupom ljudi koja je uložila mnogo rada tokom zime“, rekao je Hamilton.

Mercedes će isprobati novi bolid na stazi Silverston, a „cilj je da se ekipa vrati tamo gde je nekad bila“, naveo je Hamilton.

„Imali smo nekoliko teških godina, koje su nam bile temelj i pomogle nam da se regrupišemo“, dodao je britanski vozač.

Pored dugo očekivanih promena u konceptu automobila, ekipa je promenila i dizajn sa tradicionalnom srebrnom bojom Mercedesa na nosu bolida, uz zelenu boju sponzora Petronasa na crnoj osnovi.

Volf je rekao da je urađen potpuno novi dizajn, da ima mnogo mehaničkih promena za koje se nada da će se pretvoriti u više performansi i predvidljivosti i da će to biti automobil koji vozači mogu zaista da voze.

„Ovo će biti poslednja sezona sa Luisom i želimo da izvedemo brz bolid. Znamo da nas čeka težak posao, uspon na planinu, na svakom polju. Ne postoje čuda u ovom sportu, ali naša ambicija i odlučnost su snažni“, naveo je Volf, preneo je Skaj.

Mercedes prošle godine nije ostvario nijednu pobedu, što se desilo prvi put u poslednjih 11 godina, a u 2022. godini jedini trijumf imao je Džordž Rasel.

Hamilton i Rasel će treću godinu voziti zajedno u Mercedesu.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari