Hamilton, pola Englez pola Brazilac 1 EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Novina u životu sedmostrukog šampiona Formule 1.

Čuveni vozač bolida iz Engleske postao je počasni državljanin Brazila, pošto je tamošnji parlament izglasao specijalan zakon koji omogućuje da Luis Hamilton dobije pasoš ove južnoameričke zemlje.

„Dobio sam počasno državljanstvo jednog od mojih omiljenih mesta na svetu. Trenutno nemam reči. Hvala Brazil, volim te, jedva čekam da te ponovo vidim“, poručio je Luis Hamilton iz Azerbejdžana, gde ga čeka nova trka F1.

Odluka je doneta u znak ljubavi vladara pista prema Barzilu i ogromnog poštovanju prema njegovoj vozačkoj legendi, tragično nastradalom Ajrtonu Seni.

„Hamilton ima duboku i snažno emocionalnu vezu s Brazilom. Njegovi javni stavovi koji podržavaju relevantna pitanja kao što su okolina, prava životinja, crnaca, žena i ljudska prava takođe se moraju zapamtiti i istaći“, objasnio je kongresmen Žonatan de Žesus.

Ukazivanje posebne počaasti Hamiltonu pozdravio je i Pele, jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena i ljubimac Brazilaca.

„Čestitam, Luise. Srećan sam što te od sada mogu smatrati zemljakom“.

Inače, postupak davanja državljanstva pokrenuo je političar Andre Figueiredo, nakon što je Britanac prošle godine pobedio na Velikoj nagradi Brazila i ogrnuo se britanskom i brazilskom zastavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari