Harden piše istoriju NBA lige 1Foto: Beta/AP /David J. Phillip

„Hjuston je Džejms Harden“, „Kada Harden poludi“, „Harden sam pregazio Lejkerse“…

Ovo su samo neki od naslova u američkim medijima kojima se veliča igra asa Hjustona Džejmsa Hardena na meču protiv Los Anđeles Lejkersa (126:111).

Harden je četvrti put u karijeri uspeo da upiše „tripl-dabl“ učinak sa čak 50 ubačenih poena, 11 skokova i 10 asistencija. Ovo je inače tek 13. put u istoriji NBA lige da je neki košarkaš ostvario „tripl-dabl“ sa 50 ili više postignutih poena. Zanimljivo je da je Hardenu ovo čak četvrti put u karijeri i sada je jedini košarkaš sa takvim učinkom (Majklu Džordanu je tri puta pošlo za rukom). Ne samo što je ceo meč frustrirao protivničke igrače već je i od poslednjih 17 poena upravo sa svojih 15 odlučio pobednika. Koliko je bio dominantan najbolje govori i činjenica da je drugi šuter za Hjuston bio Kapela sa tek 16 poena, a zatim Pol sa 14. U Hardenovoj senci solidnu partiju za Lejkerse pružio je Lebron Džejms sa 29 poena.

Trener Los Anđeles Klipersa nastavio je da Bobanu Marjanoviću i Milošu Teodosiću daje šansu samo na „kašičicu“. Marjanović je tako u porazu Klipersa od San Antonija (87:125) ubacio samo dva poena, dok je Teodosić zabeležio tek dve asistencije. Iako je po dolasku u NBA u San Antoniju odigrao samo jednu sezonu, bivši centar Crvene zvezde dočekan je aplauzom u krcatom „AT&T“ centru. Srpski duo u Klipersima ove sezone ima baš mizernu minutažu na terenu i ostaje da se vidi šta klub namerava da uradi na leto. Teodosić je već kroz izjave najavio mogući povratak u Evropi, dok je za Marjanovića realna opcija da ostane u NBA ligi, ali da promeni klub.

Orlando je kod kuće bio bolji od Čikaga (97:91) uz 26 poena Vučevića. U „bikovima“ je solidno veče imao Lavin (23). Finiks srpskog trenera Igora Kokoškova uspeo je da iznenadi Dalas (99:89). Kokoškovu je ovo tek peta pobeda od kako je preuzeo Sanse u svojoj debitantskoj pobedi u NBA ligi. Najefikasniji u Finiksu bio je Voren sa 30 poena, dok je u Dalasu najbolji bio Barns sa 15.

Rezultati

Hjuston – LA Lejkers        126:111

San Antonio – Los Anđeles Klipers             125:87

Orlando – Čikago               97:91

Finiks – Dalas      99:89

U timu jeseni petorica iz Zvezde

Zajednica Superlige, Prve lige Srbije i televizija Arena sport proglasili su idealan tim jeseni u Superligi Srbije. Najboljih 11 birali su glasanjem treneri i kapiteni klubova koji se takmiče u Superligi. Polovinu najboljeg tima očekivano su zauzeli fudbaleri Crvene zvezde koji su dominirali u domaćem takmičenju, a pored toga ostavili su i solidan učinak u Ligi šampiona.

U timu jeseni nalaze se: Milan Borjan (Crvena zvezda), Filip Stojković (Crvena zvezda), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja R. Miletić (Partizan), Miloš Degenek (Crvena zvezda), El Fardu Ben (Crvena zvezda), Nikola Drinčić (Radnički Niš), Marko Marin (Crvena zvezda), Danilo Pantić (Partizan), Nermin Haskić (Radnički Niš) i Aleksa Vukanović (Napredak).

Za najperspektivnijeg igrača Superlige proglašen je napadač Čukaričkog Slobodan Tedić. Za najhumanijeg fudbalera jeseni izabran je napadač Zvezde Milan Pavkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari