Hečer bez greške 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana došli su do trećeg trijumfa u ABA ligu pobedivši Cibonu (87:81) u prepunoj dvorani Aleksandar Nikolić.

Junak meča bio je Vilijem Hečer koji ne samo da je bio najefikasniji igrač sa 25 poena, od čega šest trojki iz devet pokušaja, i 6 asistencija, već i košarkaš koji je u ključnim trenicuma pred kraj utakmice nije mašio.

Nakon nekoliko rezultatski preokreta u prvom poluvremenu, u trećoj deonici crno-beli su stigli do prednosti 70:57. Međutim Zagrepčani uspevaju da naprave seriju i da se približe rivalu, ali to nije bilo dovoljno za preokret pošto je Uroš Lukovića bio odličan u odbrani, a Hačer nije mašio ni trojke ni slobodnjake.

– Čestitam Ciboni, naterali su nas da damo sve od sebe. Nisam zadovoljan što smo više puta gubili dvocifrenu prednost. Oscilacije su normalne, samo moramo što vise da ih kontrolišemo. Bilo je lepo igrati pred punom dvoranom – rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Nakon utakmice Džikić je istakao da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima ali da očekuje od svoje ekipe da bude sve bolja i bolja.

-Mislim da još nismo u formi i da nam treba vreme, kao i drugim timovima. Bolje je 3-0 nego 0-3, naravno, ali mnogo oscilujemo. Treba da poradimo na kontroli igre, ali sve dok se ekipa bori, ja sam zadovoljan. Tim je takav kakav je, pobeđujemo, ali ćemo i gubiti utakmice. LJudi koji nas podržavaju treba to da znaju.

Partizan u sledećem meču gostuje poslednjeplasiranom Karpoš Sokoli, debitantu u ABA ligi iz Makedonije, gde će putovati i Cibona na megdan sa MZT-om u Skoplju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari