Hezonja odbio već dve ponude Real Madrida za obnovu ugovora 1Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Dok su košarkaši Real Madrida slavili titulu Kupa Kralja, navijači koji još nisu napustili dvoranu Martin Karpena molili su Tavaresa, Poarijea i Hezonju da potpišu nove ugovore sa „kraljevskim“ klubom.

Radi se o tri kapitalna igrača čiji kontinuitet igranja u „belom“ dresu još uvek nije obezbeđen.

Naime, na odlasku iz Malage, hrvatski reprezentativac je na primer, delovao malo dalje od tog scenarija.

U decembru prošle godine, prvi kontakt dve strane o obnovi ugovora nije bio pozitivan. Nije bio ni sledeći.

Hezonja je odbio već dva predloga Madriđana da nastavi karijeru u tom klubu, budući da smatra da sa ekonomske tačke gledišta te ponude nisu bile dovoljno dobre, piše španska Marka.

Ako pak Real želi da ga zadrži u svojim redovima, moraće da uloži veliki finansijski napor da bi to i učinio.

Ali tamo se susreću sa dva problema: da moraju da potpišu jače ugovore sa oba centa te da im možda neće preostati novca za sve njih, te da ga Panatinaikos ima kao jednog od glavnih prioriteta za narednu sezonu. Atinjani su, uz mnogo povoljnije oporezivanje nego u Španiji, već stavili na sto trogodišnji ugovor gde bi godišnje zarađivao dva miliona evra neto. Daleko više od onoga što mu Madrid za sada nudi.

Hezonja takođe ne deluje oduševljeno svojom ulogom u timu, što mu se već desilo prošle sezone.U nedelju je osvojio svoj prvi Kup sa Realom, ali možda nije bio najsrećniji član ekspedicije s obzirom na istaknutost koju je imao tokom turnira.

U polufinalu protiv Valensije bio je veoma uznemiren na klupi posle zamene.

A u finalu protiv Barselone, iako je postigao 12 poena u drugoj četvrtini, jedva da je kročio na teren u drugom poluvremenu. Izašao je na parket samo na 3:23 minuta do kraja i zato što je Gabi Dek napravio svoju četvrtu ličnu grešku.

Posle meča, jedini nije progovorio ništa o samom trijumfu i prvi je otišao u svlačionicu.

Ovaj 28-godišnji hrvatski igrač bio je MVP Evrolige prošlog decembra, što se poklopilo sa odsustvom Geršona Jabuselea zbog povrede. Francuz je propustio 10 mečeva u vrhunskom kontinentalnom takmičenju od 16. novembra do 5. januara. Tu je Hezonja iskoristio prednost da pruži svoje najbolje partije kao igrač Real Madrida. Ali sa povratkom Francuza u tim, Mario je ponovo izgubio na značaju. Njegova uloga u timu može biti odlučujući detalj tokom razmišljanja o obnovi ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari