Holandija napada svetske prvakinje 1Foto: OSS (Arhiva)

Svetske prvakinje u odbojci, reprezentativke Srbije, igraće prvi meč u Ligi nacija 21. maja sledeće godine protiv Holandije, a potom u naredna dva dana i protiv Turske i Koreje u okviru prvog vikenda Grupe 4. Novi sistem Lige nacija od prošle godine predviđa da će se na finalni turnir u Kini (3-7. jul 2019.) plasirati pet najuspešnijih reprezentacija sa ukupne tabele posle 15 odigranih mečeva.

Srpkinje će prvog vikenda biti domaćini, a tačno vreme i mesto mečeva protiv Holandije, Turske i Koreje biće naknadno određeni. Drugi vikend Lige nacija Srbija će igrati u Grupi 5 od 28. do 30. maja 2019, a domaćin će biti Italija. Pored „azura“, srpske odbojkašice igraće još protiv SAD i Dominikanske Republike. U okviru Grupe 12 trećeg vikenda (4-6. jun 2019.) Srpkinje će gostovati Belgiji, a rivali će im biti još i Rusija i Poljska.

Potom u junu srpske odbojkašice očekuje dalek put u Aziju. Najpre će četvrtog vikenda Lige nacija (11-13. jun 2019.) gostovati u Japanu gde će igrati još i sa Brazilom i Tajlandom. Potom će od 18. do 20. juna sledeće godine otputovati u Kinu gde će im rivali biti i Nemačka i Bugarska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari