Holandski fudbaler vozio 200 km/h i usmrtio četvorogodišnjeg dečaka 1Foto: EPA-EFE/Remko de Waal

Državno tužilaštvo traži 3,5 godine zatvora za fudbalera Raija Vloeta, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji dečak.

Ovaj 27-godišnji Holanđanin, koji trenutno nosi dres ruskog Urala, izazvao je tešku saobraćajnu nesreću na autoputu u novembru 2021. godine.

Velikom brzinom, oko 200 kilometara na čas, udario je u zadnji deo vozila u kojem je bila četvoročlana porodica, roditelji i dvoje dece. Nažalost, nesrećni dečak je podlegao teškim povredama u bolnici.

Vloet je priznao da je na zabavi popio dve ili tri čaše, a zatim ušao u vozilo:

„Bio sam na zabavi u Amsterdamu, još je bila korona, zabava se završila rano. Trebalo je da prenoćim u Amsterdamu, ali smo doneli novu odluku – da idemo u Roterdam. Bez razmišljanja sam krenuo da vozim, noga mi je bila na papučici gasa kada sam podešavao tempomat i tada se dogodila nezgoda”, rekao je fudbaler, čiji je glas nekoliko puta zadrhtao ispred terena.

Nakon saobraćajne nezgode, pregledom je utvrđeno da je Vloet popio duplo više od zakonom dozvoljene količine alkohola. Osim toga, nije odmah hteo da prizna policiji da je bio za volanom vozila, piše A.D.

Njegovo svedočenje je uznemirilo majku nesrećnog dečaka, koja je počela da viče na Vloeta: „Kako, zaboga, da idemo dalje? Sve nam je uzeto”.

Pored zatvorske kazne, državno tužilaštvo traži i četvorogodišnju zabranu upravljanja vozilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari