Hoselu pojačao Espanjol 1Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Espanjol je danas ozvaničio potpis 32-godišnjeg napadača, koji na stadion RCDE stiže kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Alavesom.

Uprkos činjenici da je tim Vitorije ispao iz lige, 14 golova koje je postigao Hoselu u poslednjoj sezoni LaLige bilo je dovoljno da ga angažuju „plavo-beli“ iz Barselone sa kojima je potpisao ugovor do juna 2025.

Kako piše Mundo Deportivo, još dok je sezona trajala, bila je javna tajna da će Hoselu na kraju iste potpisati za Espanjol.

Prošlog leta, kada mu je ostala još jedna godina ugovora sa Alavesom, bio je veoma blizu odlaska u Sevilju, ali je na kraju ostao na „Mendizorosi“ i otišao je nakon isteka ugovora.

Espanjol je znao da neće biti lako doći do Hoselovih usluga, pošto je bilo reči o interesovanju Valensije i Selte, ali je na kraju „plavo-beli“ tim pobedio u trci za njihov potpis.

Espanjol je postao novi tim u karijeri Hoselua koji je ranije nosio dresove Hofenhajma, Ajntrahta iz Frankfurta, Hanovera, Stouk Sitija, Deportiva de la Korunje, Njukasla i Alavesa.

Reč je o fudbaleru koji je dobio najviše duela u vazduhu u poslednje tri sezone LaLige i treba napomenuti da njegov potpis nema nikakve veze sa hipotetičkim odlaskom Raula De Tomasa iz kluba.

Hoselu dolazi kao dopuna, a ne kao zamena za Raula De Tomasa čija je budućnost u ovom klubu neizvesna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari