Hrabro na olimpijskog šampiona 1Foto: EPA-EFE/ EDDY LEMAISTRE

Najbolje rukometašice Srbije imale su tri regularna dana i 24 sata gratis da obnove energiju utrošenu na fantastičnu igru i ubedljivu pobedu protiv Danske, u poslednjem kolu prve faze prvenstva Evrope, ali i pripreme „zamku“ za Rusiju u uvodnom krugu druge runde takmičenja, a nedeljni meč u Nantu pokazaće imaju li s kim i čim na olimpijskog šampiona, odnosno u bitku za polufinale iz I grupe.

I kako će rasporediti snagu, s obzirom da će zbog burnog protesta „žutih prsluka“ u Francuskoj na teren dva puta u dva dana, bez predviđenog predaha do duela sa Crnom Gorom.

– S obzirom da jedva čekamo sledeću utakmicu, teško nam pada ovo odlaganje. I ovako smo imale veliku pauzu posle meča sa Danskom, a sada je tu još jedan dan preko… Nadam se da nas ovo neće poremetiti – poručuje iz Nanta igračica kluba istoimenog kluba Jovana Stoiljković.

Da je Rusija veliki favorit u ovoj utakmici svi znaju i to niko ne dovodi u pitanje u našem taboru, pa ni 30-godišnja rukometašica na poziciji levog beka.

– Startna prednost je na njihovoj strani i oko toga nema dileme. Imaju kvalitetan tim, s puno igračica iz klupske lige šampiona i iskusnim selektorom, u čijoj eri je osvojena gomila trofeja. Uigrane su, u svakom trenutku znaju šta rade, a kada bih krenula da nabrajam njihove adute to bi baš potrajalo.

Međutim, maksimalan respekt za četvorostrukog svetskog prvaka u ovom veku ne znači da nema nikakvog prostora za optimizam.

– Ne znam da li će naša 3-2-1 opet odlično funkcionisati ni da li će protivnik imati spreman odgovor na to, jer i one su nas proučile kao mi njih, ali verujem da smo u stanju da ih iznenadimo nekim rešenjima u igri. Videćemo kako će to proći – kaže Stoiljkovićeva, inače nezadovoljna time što će sa koleginicama morati da odigra tri jaka susreta u samo četiri dana.

Ni Sanji Radosavljević nije pravo što je pomeren okršaj sa Rusijom.

– Nije dobro što ćemo u malo dana igrati mnogo mečeva, ali na neke stvari ne možemo da utičemo. Koncentracija mora ostati ista, a ako dobijemo Rusiju to će nam dati dodatni vetar u leđa i dodatnu energiju.

Levo krilo Vacija potencira čvrstu defanzivu kao ključ željenog uspeha protiv snažnih i brzih koleginica iz najveće zemlje sveta.

– Igrale smo s njima nedavno u Rumuniji i znamo koliko su jake. Odbrana je najvažnija. Ako im tu ispariramo onda će i u napadu biti lakše – savršeno je jasno Radosavljevićevoj, koju inače nisu iznenadile pobeda domaće Francuske nad Danskom i Crne Gore protiv Švedske u prvoj turi mečeva prvog kola naše grupe.

Grupa I

Danska – Francuska 23:29

Švedska – Crna Gora 28:30

1. Francuska 3 2 0 1 4

2. Rusija 2 2 0 0 4

3. Srbija 2 1 0 1 2

4. Švedska 3 1 0 2 2

5. Crna Gora 3 1 0 2 2

6. Danska 3 1 0 2 2

nedelja

Švedska – Francuska

Srbija – Rusija

ponedeljak

Danska – Rusija

Srbija – Crna Gora

sreda

Danska – Crna Gora

Švedska – Rusija

Srbija – Francuska

EHF se izvinjava zbog odlaganja

Prvi put u istoriji prvenstava Evrope desilo se da mečevi budu pomereni i to na zahtev domaćina, jer će masovni protesti Francuza zbog uvećanja akciza na gorivo biti nastavljeni baš u subotu i to u neposrednoj blizini hale u Nantu, pa lokalna policija ne može da garantuje potpunu bezbednost ekipama i njihovim navijačima. Zbog toga, su uz odobrenje Evropske rukometne federacije, za 24 sata pomerene utakmice Srbija – Rusija (18.00) i Švedska – Francuska (15.00).

– EHF i Organizacioni komitet Evropskog prvenstva se izvinjavaju za svaku neprijatnost koju bi ova odluka mogla da proizvede – stoji u saopštenju EHF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari