Hrvatska drugi finalista Svetskog prvenstva u fudbalu

Ostavite komentar


  1. A RTS komentator ko mala maca,da predsednik opet ne gasi ton.Nije autocenzura nego autodestrukcija.Bruka.

  2. Ako je čovek i džentlmen, Luter bi trebalo da nazove Kolindu Grabar Kitarović i čestita joj uspeh hrvatske nogometne momčadi, ostvaren u Rusiji.

  3. Sve čestitke fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske za plasman u finalu Mundijala, jedina je osvetlala obraz reprezentacija iz bivše SFRJ. Želim im da osvoje pehar, a da utakmicu sudi naš Milorad Mažić. Ovde gledam sport, a nikako nakaradnu politiku. Reprezentacija Hrvatske je pregazila Englesku, čije političare dobro pamtim iz 1999. godine.

  4. Braco Srbi, ovo trazi objasnjenje, ubise nas u pojam! Svako ko se seca kako je kilavo igrala Jugoslavija moze da uporedi i nesto zakljuci. A ako nema objasnjenja od onih koji uredjuju novine odmah da podnesu ostavke, umesto sto tu objavljuju stupidne cestitke. Pa i vrapci znaju da je nacionalizam na ovakvim takmicenjima faktor koji dobija visestruko na tezini pa moze da nadomesti tehniku i kvalitet. (Setititi se uspeha i Islandjana i Nemaca). A sta je to hrvatski nacionalizam u crnkastim (crnim) dresovima na kojima insistiraju, a? Pa ne moze u onoj crveno-beloj varijanti na dresu da se pokaze da je prvo polje belo (oko koga se oni sirom sveta okupljaju)!
    Uzas, pa tek Francuzi sa onim njihovim afrikancima mogu da se slikaju. Em, su losiji od onih Engleskih em, ce njihovim njihovim vodjama usi biti jos vise pune vode u sred nepreglednog ruskog prostranstva. Podsvest je to. (Markelka je mudro postupila kad je na vreme kuci povukla svoje)…

    1. S jedne strane si u pravu i tu, pre svega mislim na nacionalizam. Uveren sam da Srbi koji kažu da navijaju za Hrvatsku u dubini duše, lažu. I obrnuto, u bilo kom sportu. Možda, kada je bila Jugoslavija koja nije uvek mrcvarila, kako kažeš, jer je dvaput bila polufinalista, jednom četvrtfinalista, finalista EP, te olimpisjki šampion i vicešampion, ali danas, jok.
      Vlada razočarenje u fudbalsko i političko rukovodstvo i sve što smo proživeli, te se kontrira iz inata, mada je inat najgori zanat.
      Između Hrvata i Srba postoji rivalitet kao odušak uz neizbežne strasti, manje ili veće i svako ko kaže da ovaj nema veze s svakodnevnicom, nije u pravu. Sve ima veze. Nemci, na primer i dan danas ponavljaju da im je titula prvaka pedesetih godina (Švajcarska) značila više no išta, bila je bukvalni preporod posrnule nacije nakon drugog svetskog rata.
      Treba uživati u sportu i slušati svoje srce, a ono je jedino, uvek u pravu. Dok radi.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.