Huligani skupo koštali Lion i Pariz 1EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOY

Fudbalski savez Francuske izbacio iz nacionalnog Kupa klubove čije su se pristalice potukle tokom meča.

Takozvani navijači su se prvo gađali bakljama na tribinama, da bi između dva poluvremena susreta, igranog 18. decembra, na terenu nastavili huliganski pir.

Disciplinski organi FSF su to okvalifikovali kao težak incident i doneli odluku da ih eliminišu iz najmasovnijeg domaćeg takmičenja. Od čega je profitirala treća strana, jer je njihov nesuđeni rival Nica bez borbe prošla u 4. krug Kupa.

Pored toga, Lion će zbog ranijeg ispada svojih pristalica (pre mesec dana pogodili igrača Dimitrija Pajea flašicom vode u glavu) biti suspendovan iz takmičenja za narednu sezonu, dok će u aktuelnoj na gostovanjima igrati bez prisustva navijača u svim domaćim takmičenjima, što se odnosi i na Ligu 1.

Moraće i da izdvoji i 52.000 evra na ime novčane kazne, kao i da nadoknadi štetu na tribini drugoligaškog Pariza, koju su naneli njegovi navijači. Lionu je prošlog meseca oduzet i bod u prvenstvu, zbog pomenutog incidenta sa Pejeom.

Pariz će biti olakšan za za 10.000 evra, a narednih pet utakmica u kojima je trebalo da bude domaći tim odigraće na neutralnom terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari