"Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta”: Fudbalska javnost se oprašta od Siniše Mihajlovića 1EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini života. Pripadnici fudbalske javnosti opraštaju se od njega dirljivim rečima.

Fudbalski klub Crvena zvezda: Čovek sa velikim srcem

Siniša Mihajlović, među svojim zvezdašima bio je poznat kao Miha. Generacije navijača su ga upamtile kao velikog čoveka, igrača i pre svega gospodina. Zadužio je veliki Miha kompletnu zvezdašku javnost onim što je uradio noseći dres Crvene zvezde, a to je osvojena titula evropskog i svetskog prvaka, napisao je fudbalski klub Crvena zvezda u saopštenju.

Zvezda je istakla da ć se zauvek pamtiti slobodnjaci Siniše Mihajlovića, po kojima je i poznat kao Zvezdin bombarder i čovek koji je svojom levicom bio strah i trepet za sve golmane.

Kako navode, kada je stigao u Crvenu zvezdu ostvario je svoj dečački san, ali i na taj način usrećio sve zvezdaše koji su znali da se radi o igraču koji je rođeni pobednik. Jednostavno bilo je suđeno da Siniša Mihajlović bude deo najvećih uspeha u fudbalskoj klupskoj istoriji.

„I dalje svim Delijama u glavi odzvanja “Mihajlović u sredinu….. GOOOOOL”, detalj sa čuvene utakmice polufinala Kupa evropskih šampiona, kada smo eliminisali minhenski Bajern na krcatoj Marakani“, istakli su u saopštenju.

https://www.danas.rs/sport/preminuo-sinisa-mihajlovic/

Velemajstorske partije Siniše Mihajlovića u dresu Crvene zvezde su nagrađene i najvrednijim trofejima klupskog fudbala, podsećaju.

„Zvezdin majstor slobodnih udaraca se tokom nastupanja za naš klub okitio sa dve titule prvaka Jugoslavije, peharom prvaka Evrope u Bariju i svetskog klupskog šampiona u Tokiju. Za nacionalni tim odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova“, istaknuto je.

FK Crvena zvezda porodici i prijateljima našeg Mihe izrao je poruke najiskrenijeg saučešća.

Legendarni srpski fudbaler i trener preminuo je danas, u 53. godini života, objavila je Gazeta delo Sport.

Siniša Mihajlović se godinama unazad borio sa leukemijom, proteklih dana svetski mediji pisali su da mu se stanje pogoršalo, a danas je stigla najgora moguća vest iz Italije.

Fudbalski savez Srbije: Siniša ne bi voleo da vidi suze, šampioni ne umiru

Nakon tužne vesti o smrti Siniše Mihajlovića oglasio se i Fudbalski savez Srbije, koji ga je 2019. godine nagradio Zlatnom loptom za najbolje trenera godine.

„Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čoveka koji je svojom karijerom ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala“, naveo je FSS.

Kako su istakli, dobio je Siniša mnoge bitke u životu, osvajao silne trofeje, činilo se da će dobiti i onu najvažniju, protiv teške bolesti, ali umrla je i nada. Ugasila se onda kada smo mislili da će svojom snagom, harizmom i optimizmom uspeti da po drugi put pobedi zloćudnu bolest. Nije, fudbalski svet je sada u suzama, ali Siniša ne bi voleo da se vide te suze. Šampioni ne umiru!

Fudbalski savez Srbije izražava najdublje saučešće porodici Siniše Mihajlovića. Neka mu je večna slava i hvala.

Fudbalski klub Partizan: Fudbalska javnost je ostala bez još jednog velikog čoveka i znalca

Fudbalski klub Partizan oprostio se od Mihajlovića objavom na svom Tviter profilu, napisavši da je fudbalska javnost Srbije izgubila velikog čoveka.

„Uz veliko poštovanje za legendu jugoslovenskog fudbala i igrača Crvene zvezde, FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića i saoseća u trenucima dubokog bola“, napisano je u objavi Partizana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio telegram saučešća porodici i poštovaocima Siniše Mihajlovića 

„Mihin pečat u sportu obojen je strašću koju je ostavljao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao ni kada je pobeđivao, ni kada je gubio. Igra i borbenost kojima je vinuo „Zvezdu“ do svetskog vrha, čime je obeležio deo najsvetlije istorije ovog tima i srpskog fudbala, odavno su ušli u anale fudbalskog sporta“, naveo je Vučić.

Italijanski klubovi: U Raj je stigla još jedna legenda

Brojni italijanski fudbalski klubovi oprostili su se danas od Siniše Mihajlovića koji je preminuo u 54. godini posle duge borbe sa leukemijom.

„U Raj je stigla još jedna legenda. Mnogo ćeš nedostajati, Siniša“, napisao je fudbalski klub Milan.

Fjorentina je pružila podršku Mihajlovićevim najmilijima: „Fjorentina oplakuje smrt Siniše Mihajlovića i okuplja se oko njegove porodice i najmilijih“.

Fudbalski klub Sampdorija oprostio se dirljivim saopšrenjem u kojem je naveo da je Siniša Mihajlović „svakoj utakmici prilazio kao da je život i životu kao da je utakmica“.

Premijerka Srbije izrazila saučešće

„Mihajlović je ostavio za sobom neizbrisiv trag, kako svojim uspesima na terenu, tako i svim aktivnostima van njega. Večno ćemo biti zahvalni za sve radosti koju nam je kao fudbaler doneo, kako u klubovima u kojima je nastupao, tako i za reprezentacije u kojima je igrao. Ostaće upamćen i po lavovskoj borbi i istrajnosti, koja ga je, uz vanredne sportske veštine, krasila i učinila primerom svim budućim generacijama, navodi se u telegramu saučešća“, navela je ona.

Piksi o Siniši Mihajloviću: Pamtiću te kao ljudsku gromadu

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi oprostio se od nekadašnjeg saigrača i prijatelja Siniše Mihajlovića.

„Počivaj u miru, Siniša. Ostavio si neizbrisiv trag u svetu fudbala. Pamtiću te kao veliku ljudsku gromadu i kao nekoga ko je bio primer kako se treba boriti i nikad ne odustajati“, napisao je Stojković.

Ministar sporta: Simbol najvećih uspeha

Ministar sporta Zoran Gajić izjavio je danas saučešće porodici Siniše Mihajlovića i istakao da je on bio simbol najvećih uspeha srpskog klupskog fudbala devedesetih, strastveni igrač reprezentacije, zvezda u Italiji, trener posebnog šmeka, znanja i autoriteta.

„Nažalost, teška bolest bila je jača i otrgla ga od svoje porodice, a nas ostavila sa knedlom u grlu da pričamo o našem Mihi, jednom od najvećih fudbalera koje smo imali. Hvala ti na svemu, Miho“, poručio je Gajić.

Infantino: Mihajlovićeva smrt veliki je gubitak za sve

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino izjavio je danas da ga je potresla vest o smrti jednog od, kako je naveo, „najpoznatijih srpskih igrača i trenera“ Siniše Mihajlovića.

„Njegova smrt veliki je gubitak za sve nas. Njegovoj porodici i najmilijima izražavamo saučešće u ovom teškom trenutku“, naveo je Infantino.

FSCG: Siniša je bio veliki čovek otvorenog srca

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) izrazio je večeras saučešće povodom smrti nekadašnjeg fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

„Levonogi fudbalski maestro, jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena, igračka legenda Crvene zvezde, Lacija i Intera a kasnije veoma uspešan trener nekoliko italijanskih klubova i reprezentacije Srbije, posle tri godine velike borbe izgubio je bitku sa leukemijom“, stoji u saopštenju FSCG.

Patrijarh Porfrije: Proslavljeni fudbalski virtuoz

Patrijarh srpski Porfirije uputio je danas saučešće porodici Siniše Mihajlovića i istakao da je sa velikim bolom u srcu primio vest da je umro „proslavljeni fudbalski virtuoz, čarobni, temperamentni trener mnogih znamenitih klubova i selektor reprezentacije Srbije, ali pre svega veliki čovek“.

„Sa verom u Boga i nadom na život večni upućujem iskreno saučešće porodici i zajedno sa milionima ljudi na Balkanu i Apeninima, kojima je Siniša donosio radost, uznosim molitve Spasitelju našem Gospodu Isusu Hristu da dušu njegovu nastani tamo gde nema ni tuge, ni bolesti, ni žalosti, nego gde je život večni“, naveo je patrijarh u saučešću.

Manćini: Dan koji nisam želeo da doživim

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini izrazio je večeras saučešće povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

Mihajlović, prijatelj i saigrač Manćinija, preminuo je danas u 54. godini posle trogodišnje borbe sa leukemijom.

„Dan koji nikada nisam želeo da doživim. Zbogom Siniša, prijatelju. Borio si se kao lav, uvek ćeš ostati pored mene. Bili smo prijatelji 30 godina, kako na terenu, tako i van njega“, rekao je Manćini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari