I Hrvati imaju Amerikanca za trku 1EPA-EFE/FILIP SINGER

Košarkaški savez reagovao posle odlaska Dina Rađe.

Hrvatska reprezentacija ima novo rešenje na problematičnoj poziciji plejmejkera, pošto će je ubuduće pokrivati 27-godišnji Amerikanac Džejlen Smit.

Čim je legenda bivše jugoslovenske republike, Dino Rađa, smenjen sa mesta predsednika Stručnog saveza HNS u pomoć je pozvan jedan stranac, čemu se on inače žučno protivio.

Tako je Hrvatska postala jedna više evropska selekcija sa najmanje jednim čovekom s pasošem druge države u nacionalnom timu.

Novog pulena selekora Damira Mulaomerovića preporučile su dobre partije za Albu, pre svega u finalnoj seriji mečeva sa Bajernom u prvenstvu Nemačke,  Odnosno  njegov učinak u Evroligi, od prosečnih 8,3 poena uz 2,3 asistencija i 2,2 skokova po meču.

Kockasti e na Evrobasketu (1-18. septembar) igrati u Grupi C u Milanu, sa domaćinom Italijom, Grčkom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom. A prethodno su ovog leta ostali bez plasmana na Svetsko prvenstvo, što je izazvalo burne reakcije i javne sukobe bitnih košarkaških ljudi u zemlji. Pošto nije prvi takav neuspeh poslednjih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari