I Mari završio sezonu! 1Foto: FoNet/AP

Britanski teniser Endi Mari izjavio je da se najverovatnije neće takmičiti do kraja godine, zbog povrede kuka koja ga muči protekla dva meseca.

Trenutno drugi teniser sveta imao je problema još pred Vimbldon, na kome je izgubio u četvrtfinalu javlja SK. Kako navode, posle trećeg Gren slema u sezoni, Mari je propustio Masterse u Montrealu i Sinsinatiju, a potom i US Open.

U saopštenju javnosti naveo je da će sigurno propustiti naredne turnire u Pekingu i Šangaju.

„Na žalost neću biti u mogućnosti da se takmičim u Pekingu i Šangaju i najverovatnije u Beču i Parizu, koji su poslednja dva turnira u sezoni. Sve to uzrokovano je povredom kuka koja me je mučila poslednjih meseci.

Konsultovao sam se sa brojnim specijalistima poslednjih nedelja, kao i sa mojim timom. Odlučili smo da je ova najbolja reakcija što se tiče moje budućnosti.

Iako je ovo bila frustrirajuća godina na terenu iz mnogih razloga, uveren sam da ću posle ovog produženog perioda odmora i rehabilitacije ponovo biti na vrhunskom nivou i da ću se boriti za Gren slem titule naredne sezone.

Prvi turnir koji ću igrati naredne godine biće Brizbejn, gde ću se ujedno pripremati i za Australijan Open. Radujem se i duelu protiv Rodžera kasnije ove godine za UNICEF.

Imam fantastičan tim, koji radi naporno na tome da mi pomogne da prođem kroz ovaj proces i cenim njihovu podršku, kao i svih mojih navijača u ovom teškom periodu“.

Prethodno su sezone zbog povreda završili i Novak Đoković, Stan Vavrinka i Kei Nipšikori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari