I Ostapenko za reverom 1Foto:PETER SCHNEIDER/EPA

Od kada je osvojila turnir u Bolu, srpska teniserka Aleksandra Krunić napravila je nekoliko senzacija, među kojima je poslednja trijumf u meču protiv osvajačice Rolan Garosa Jelene Ostapenko u Sinsinatiju.

Srpska teniserka prethodno je bila bolja i od 84. igračice sveta Sorane Kirstee, kao i od Frančeske Skjavone, koja je osvojila Frenč open 2010. godine. Nažalost, njen pohod zaustavila je Suarez Navaro koja je pobedila 6:2, 6:2, u meču u kome se Krunićeva pokazala znake umora.

Da joj američka turneja prija Fed kup reprezentativka Srbije pokazala je još pre tri godine kada je stigla do 4. kola US opena i na tom putu bila bolja od aktuelne šampionke Vimbldona, Čehinje Petre Kvitove. I pored toga što je na mahove uspevala da nadigra najbolje teniserke sveta njen najveći plasman na ATP listi bio je 62. pozicija 2015. godine, dok je ovu sezonu počela na 141. mestu. Zahvaljujući osvojenom turniru u Hrvatskoj, a potom i finalu turnira u Mančesteru napredovala je i sada zauzima 85. mesto.

Kada je otišla na turnir u Bolu Krunićeva je htela da se „presabere“, a došla je do titule, i to sama, bez trenera. Tada je kazala da joj je cilj plasman među najboljih 100 i učešće na glavnom turniru US opena.

– Najvažnije mi je da nastavim da igram sa istim mentalitetom kao što sam igrala u Bolu i da mnogo više verujem u sebe – kazala je pre dva meseca Krunićeva, a rezultati govore da je u tome uspela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari