I Radonjić dao doprinos na penale: Majorka u finalu španskog kupa prvi put posle 2003, a ide i u Saudijsku Arabiju 1Foto: EPA-EFE/JAVIER ETXEZARRETA

Majorka je prvi finalista španskog fudbalskog kupa.

Pošto pobednika nije bilo ni u njenom revanšu sa Sosijedadom u San Sebastijanu (1:1, na Balearima pre tri nedelje 0:0), pristupilo se posle produžetaka penalima.

Najbolji igrač domaćina Mikel Ojarzabal, kapiten, šutirao je prvi i nije doneo prednost.

Nadalje su svi izvođači bili tačni pa u četvrtoj seriji i Nemanja Radonjić, pozajmica Torina do kraja sezone, kome je Meksikanac Havijer Agire ukazao poverenje od 106. minuta – 5:4.

 

Na klupi su ostali Matija Nastasić i Predrag Rajković, umesto koga u kupu brani Slovak Dominik Grejf. On se istakao u smiraj prvog poluvremena pošto ga s bele tačke nije savladao Brais Mendez.

Gosti su poveli u 50. minutu pogotkom urugvajskog beka Đovanija Gonzaleza. Domaćin je poravnao u 71. minutu preko Ojarzabala.

Majorka je u finalu prvi put posle 2003.

Tada je jedini put i trijumfovala. U Elčeu je savladala Rekreativo Uelvu s 3:0. Dva gola je dao Kamerunac Samjuel Eto, a jedan Urugvajac Valter Pandijani.

Majorka je 2003. poslednji put i pobedila u San Sebastijanu, ali u prvenstvu. Usledilo je 12 poraza, a na poslednjih devet ni gol nije postigla.

Kao finalista kupa obezbedila je i učešće na završnom turniru Superkupa Španije, koji će se u januaru 2025. u Saudijskoj Arabiji šesti put igrati sa četiri tima. Ići će i drugi finalista, šampion i viceprvak.

U drugom revanšu polufinala večeras se na San Mamesu sastaju Atletik i Atletiko. Baskijski tim je doneo pobedu iz Madrida s 1:0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari