Zlatnoj medalji i novom evropskom rekordu na 100 metara delfin stilom, najbolji srpski plivačMilorad Čavić dodao je i srebrnu na duplo kraćoj deonici na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci. Francuz Amori Leveo koji je u Rijeci postavio čak tri svetska rekorda, između ostalih upravo i u ovoj disciplini u kvalifikacionoj trci (22,18), u potpunosti je opravdao očekivanja u finalu. On je 50 metara isplivao za 22.23 sekunde, Milorad Čavić je bio drugi sa vremnom 22.36, dok je bronzana medalja pripala Špancu Munjozu (22.48).

Ivan Lenđer, koji je takođe u jutarnjim kvalifikacijama zajedno sa Čavićem izborio plasman u polufinale, nije uspeo da se dokopa finala, jer je rezultatom 23,32 ostvario ukupno deseto vreme u veoma jakoj konkurenciji. Kao i Lenđer, i Miroslava Najdanovski ostala je za nekoliko stotinki „kratka“ za ulazak u finale u trci na 50 metara slobodno. Srpska plivačica je u polufinalu zabeležila rezultat 24,80 sekundi, i samo joj je šest stotinki nedostajalo da obezbedi plasman u završnicu.

Junak dana u srpskom timu bio je i Radovan Siljevski, koji se na impresivan način plasirao u finale discipline 200 metara slobodnim stilom. Dvadesetdvogodišnji Siljevski zabeležio je ukupno šesto vreme u kvalifikacijama (1:44,20 minuta – novi državni rekord), za 94 stotinke slabije od vodećeg, Rusa Danila Izotova. Siljevski je plivao u prvoj stazi pretposlednje, osme kvalifikacione grupe, a u konkurenciji asova kakvi su Kvetoslav Svoboda i Masimilijano Rosolino uspeo je da izvuče najbolje iz sebe. Stigao je na cilj treći i pokazalo se da je to bilo dovoljno za najveći uspeh u karijeri Partizanovog Zrenjaninca. Finalnu trku Siljevski je završio na poslednjem, osmom mestu sa vremnom 1:44, 61.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari