Ibrahimoviću igranje preče od novca 1EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Švedski veteran pristao na višestruko manju platu u odnosu na prošlu sezonu.

Zlatan Ibrahimović u oktobru punu 41. godinu, ali nema nameru još da završava bogatu igračku karijeru. Naprotiv, produžio je za još 12 meseci saradnju sa Milanom.

I to pod uslovima ne koje ne bi pristali ni prosečni i mnogo mlađi fudbleri. Prema informacijama iz Italije, Šveđanin će treniranje i utakmice u tom periodu naplatiti između milion i 1.500.000 evra (plus mogući bonusi), što je značajno spuštanje cene u odnosu na prošlogodišnjih sedam miliona u istoj valuti i to neto.

Vest o sklopljenom dogovoru potvrđena je na zvaničnom sajtu šampiona Serije A, pa će ovog proleća operisani golgeter specifičnog karaktera nastaviti da bude podrška ekipi, na terenu i van njega.

Ibra je prošle sezone u Seriji A odigrao 23 utakmice, postigao osam i namestio još tri gola, a u dva mandata u dresu Rosonera je na 158 meča 92 puta tresao mreže rivala i spakovao još 35 pogodaka.

Zlatanova seniorska profeionalna biografija počela je u Malmeu, a do prelaska u Milan nosio je još dres Juventusa, Mančester junajteda, Intera, Ajaksa, Barselone, Pari Sen Žermena i LA galaksija.

Igrajući u Švedskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD osvojio je više od 30 trofeja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari