Viza za Peking mogla bi da se nađe u pasošima najboljih odbojkaša Srbije već sada u Izmiru na turniru evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Da bi izbegli neizvesnost i čekanje poslednje šanse za odlazak na Olimpijadu, koja će biti u vidu interkontinentalnog turnira u maju, izabranici Igora Kolakovića sve što treba da urade je da dobiju još „samo“ dva meča – najpre današnji polufinalni protiv Holandije, a onda i finalni u kojem bi ih čekao pobednik duela Španija – Finska.

Viza za Peking mogla bi da se nađe u pasošima najboljih odbojkaša Srbije već sada u Izmiru na turniru evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Da bi izbegli neizvesnost i čekanje poslednje šanse za odlazak na Olimpijadu, koja će biti u vidu interkontinentalnog turnira u maju, izabranici Igora Kolakovića sve što treba da urade je da dobiju još „samo“ dva meča – najpre današnji polufinalni protiv Holandije, a onda i finalni u kojem bi ih čekao pobednik duela Španija – Finska. Selektor našeg tima Igor Kolaković smatra da njegova ekipa i te kako ima kvaliteta da se nađe u odlučujućoj utakmici za odlazak u Peking.
– Holandiju odlično poznajemo i pobedili smo je na Evropskom prvenstvu u Rusiji prošle godine. Zasluženo su se plasirali u polufinale, a naš zadatak je da ih tu i zaustavimo – rekao je Kolaković posle izborenog polufinala.
Svestan je selektor Srbije da će za pobedu nad Holandijom biti potrebna mnogo bolja igra nego protiv domaćina Turske.
– Turska nam je zadala mnogo problema uprkos tome što i pre duela oni nisu imali šanse da se nađu među četiri najbolje ekipe. Očekivali smo da će biti tako, isto kao što smo sigurni da nam predstoji veoma težak zadatak protiv Holanđana. Dan odmora iskoristićemo da proučimo dosadašnje greške, jer se one ne smeju ponoviti u polufinalu – napomenuo je Kolaković.
Kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić ocenio je da je ekipa više nego spremna za odmeravanje snaga sa „lalama“.
– Iako se u meču protiv domaćina kod nas se osetio umor, jer u ekipi imamo i neke igrače koji su ipak neiskusni, spremni ćemo ući u polufinale. Ne treba da se osvrćemo i pričamo mnogo o tome kako smo igrali protiv Turske, najvažnije je da smo pobedili i da smo ostali u Izmiru – rekao je Grbić.
Vizu za Olimpijske igre u Pekingu obezbediće samo pobednik turnira u Izmiru, koji će biti poznat posle nedeljnog finala. Polufinalni dueli igraju se u subotu. Odbojkaši Srbije igraće od 18 časova sa Holandijom, dok će u drugom duelu od 15.30 Finska odmeriti snage sa Španijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari